Zdravje > Aktualno
289 ogledov

Zdravniki prosijo bolnike

Profimedia
Koordinacija zdravniških organizacij v izjavi za javnost opozarja, da se zdravniki v zadnjem času vedno pogosteje srečujejo z nespoštovanjem in grožnjami bolnikov. Izpostavljajo, da se pacienti po pomoč zdravnika obrnejo prostovoljno, zato je nesprejemljivo, da se pri tem vedejo žaljivo in nespoštljivo.

Zdravniki prosijo in pričakujejo, da jih bolniki, ki pridejo po pomoč, tudi zaradi covida-19, obravnavajo brez žalitev in groženj.

V sporočilu za javnost so zapisali, da se zdravniški poklic od večine drugih intelektualnih poklicev razlikuje v tem, da morajo svoje znanje, zato da ohranijo zdravniško licenco, potrjevati vsakih sedem let. Dodali so, da pridobljeno znanje temelji na dosežkih moderne, zahodne, uradne medicinske znanosti, pri čemer so zdravniki vse pogosteje uspešni tudi pri težkih boleznih, ki so še pred nekaj leti pomenile smrtno grožnjo bolnikom.

V koordinaciji zdravniških organizacij so še opozorili,  da se pacienti po pomoč zdravnika obrnejo prostovoljno, ter dodali, da je nesprejemljivo, da se pri tem vedejo žaljivo in nespoštljivo. "Zato prosimo in pričakujemo, da nas bolniki, ki pridejo po pomoč prostovoljno, tudi zaradi covida-19, obravnavajo brez žalitev in groženj," so sporočili.

Koordinacijo zdravniških organizacij sestavljajo Zdravniška zbornica Slovenije, Slovensko zdravniško društvo, Sindikat zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije (Fides) in Strokovno združenje zasebnih zdravnikov in zobozdravnikov Slovenije.

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.