Zdravje > Aktualno
230 ogledov

Prva pro bono zobna ordinacija pri nas

Zobozdravnik Daša Purgaj
V Matenji vasi pri Postojni odprli pro bono zobno ambulanto

Na pobudo zobozdravnika Želimirja Božiča so v sodelovanju občin Postojna in Pivka, Slovenske filantropije ter Centra za socialno delo Postojna v Matenji vasi pri Postojni danes odprli pro bono zdravstveno ambulanto. Prve tri paciente bo sprejela v ponedeljek. Tudi sicer bo odprta vsak ponedeljek dopoldne.

Pro bono zobna ambulanta bo namenjena občanom postojnske in pivške občine, ki si sami ne zmorejo financirati osnovnih zobozdravstvenih storitev, ter prosilcem za mednarodno zaščito in migrantom z dodeljenim statusom mednarodne zaščite, ki živijo v Sloveniji.

Vodil jo bo upokojeni zobozdravnik

Izvajalec programa bo Želimir Božič, ki se je upokojil in zaprl lastno zobozdravstveno ordinacijo. To bo sedaj uporabljal za dobrodelnost. Na današnji krajši slovesnosti je poudaril, da bo najbolj vesel tedaj, ko bo pro bono ambulanto lahko zaprl, ker je ne bi več potrebovali

Pro bono zobozdravstvena ambulanta v Matenji vasi bo odprta ob ponedeljkih dopoldne, paciente pa bodo k Božiču pošiljali iz centra za socialno delo in azilov.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.