Zdravje > Aktualno
8 ogledov

Radan in UKC Ljubljana se bosta še pravdala

Ivan Radan Planet TV
Na Delovnem in socialnem sodišču so začeli obravnavati tožbo Ivana Radana, ki jo je vložil proti nekdanjemu delodajalcu UKC Ljubljana. Radanu je UKC Ljubljana januarja letos vročilo izredno odpoved, Radan pa prepričan, da UKC za to ni imel razloga.

Radana je UKC Ljubljana odpustil, ko je notranji strokovni nadzor nad smrtjo 83-letnega bolnika decembra lani pokazal, da je bolniku verjetno skrajšal življenje s kalijem, a materialnih dokazov za to niso našli.

Radan bo pričal 18. novembra

Radana danes ni bilo na sodišče, njegov zagovornik Milan Krstić in odvetniki UKC pa se na prvi pravdi niso poravnali, zato se postopek nadaljuje. 18. novembra bodo zaslišali Radana in njegovega nekdanjega šefa Davida B. Voduška.

UKC zahteval, da novinarji niso prisotni

UKC Ljubljana je zahteval, da se javnost iz postopka izloči, saj bi se lahko z medijskim poročanjem razkrili osebni podatki 83-letnega bolnika. Radanov zagovornik je temu nasprotoval,

saj po njegovih navedbah ni bilo nobenih odklonov pri zdravljenju bolnika, zato tudi v javnost ne bi mogli priti podatki, ki bi bili šokantni za družino in okolico umrlega bolnika. Radan tudi želi, da bi bil javen kazenski postopek, če se bo ta začel. Obtožnica proti Radanu namreč še ni vložena.

Pripor dvakrat podaljšali

Tožilstvo mora obtožnico vložiti do 18. novembra, ko bo preteklo šest mesecev odkar je Radan v priporu. Če tožilstvo obtožnice ne vloži v šestemesečnem roku, bodo Radana izpustili. Konec septembra je Okrožno sodišče v Ljubljani Radanu sicer znova podaljšalo pripor.

Nevrolog, ki je zdravniško licenco vrnil sam, je osumljen 24 kaznivih dejanj, poleg sedmih umorov tudi neupravičenega fotografiranja, omogočanja uživanja prepovedanih drog, zlorabe uradnega položaja in ponarejanja listin.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 1