Zdravje > Aktualno
220 ogledov

Ščiti nas pred negativnimi vplivi

dež Shutterstock
Izbrano prehransko dopolnilo med drugim zavira staranje, preprečuje debelost in znižuje holesterol.

Za naj prehransko dopolnilo ste bralci največkrat glasovali za Resveratrol Forte, ki med drugim znižuje holesterol, preprečuje nastanek sladkorne bolezni, zavira staranje, znižuje pritisk, preprečuje debelost, nam daje energijo in brani pred boleznimi srca in ožilja. 

“Učinke na splošno počutje prepozna vsak, ki Resveratrol Forte uživa vsaj mesec dni. In rezultati seveda prinesejo tudi veselje, ki se hitro širi,” izbor bralcev komentira produktni vodja pri Sanofarmu Marko Stopar. Dodaja, da je bil izdelek najbolj priljubljeno prehransko dopolnilo tudi prejšnje leto, “kar dokazuje, da so učinki dobri in jih prepoznava vse več posameznikov.”

“Resveratrol je antioksidant, ki učinkuje direktno na naše celice. Varuje jih pred prostimi radikali, ki povzročajo oksidativni stres in s tem številne lažje ter hude posledice kot so holesterol, povečan sladkor v krvi, povišan krvni pritisk,” opisuje Stopar. Posledica oksidativnega stresa je tudi kronična utrujenost ali debelost. Pravi, da Resveratrol Forte pomaga pri branjenju naših celic pred prostimi radikali in boljšemu splošnemu počutju ter k zdravju srčno-žilnega sistema.

Nizke koncentracije v hrani

“Resveratrol so strokovnjaki označili tudi kot čudežno molekulo,” pojasnjuje. Nahaja se v nekaterih rastlinah, ki jih ščiti pred negativnimi zunanjimi vplivi, enak vpliv pa ima tudi na človeške celice. “Glavna prednost molekule je, da po metabolizmu brez težav prehaja skozi celično membrano in lahko zato v našem telesu učinkuje še posebej uspešno,” dodaja.

V naravi resveratrol najdemo v jagodičevju, oreščkih ter grozdju, največjo koncentracijo resveratrola pa vsebujejo korenine japonskega dresnika. Njegove učinkovine zato razširjeno uporabljajo v tradicionalni kitajski medicini, kjer mu pravijo tudi vir večne mladosti. “Koncentracije resveratrola so v vinu ali oreščkih zelo nizke,” pa opozarja Stopar. Študije, ki potrjujejo delovanje resveratrola na naše telo, so namreč učinke dokazale pri vnosu velikem okoli 200 miligramov.

Za takšno količino bi morali popiti 10 ali več litrov rdečega vina na dan. “Tudi pri ostalih virih so vsebnosti resveratrole zanemarljive, zato lahko učinke uspešneje dosežemo s kakovostnimi prehranskimi dopolnili, kjer so koncentracije ustrezno visoke,” svetuje. In dodaja, da Resveratrol Forte vsebuje 200 miligramov čistega trans resveratrola, poleg tega pa še 200 miligramov fitokompleksa, ki učinkovitost resveratrola dodatno poveča. Boljša pa je tudi biorazpoložljivost samega resveratrola v naših celicah.

“Mnogi priporočajo redno jemanje resveratrola, splošno pa vsakemu posamezniku predlagamo trimesečno kuro dvakrat na leto,” pravi. Po njegovih izkušnjah je najbolje izbrati čas, ko smo pod največjimi obremenitvami ali stresom. Takrat namreč naše telo potrebuje največ podpore pri učinkovitem delovanju in ohranjanju zdravja.

Komentarjev 1
  • vanesa55 17:41 31.maj 2018.

    Jaz imam resveratrol najraje, kar v naravni obliki, ker s prehranskimi dopolnili nisem bila zadovoljna, pa sem ga jemala več let. Nisem opazila posebnih učinkov na delovanje telesa, res pa je, da je deloval protivnetno. Veliko boljša naložba je, da ...prikaži več uživamo naravno hrano, ki je bogata še s kupom drugih snovi kot so antocianini, vitamini in minerali. Predlagam pa tudi zelo dober članek o resveratrolu: http://www.virmodrosti.com/hranila/resveratrol-kaksne-so-njegove-prednosti-in-slabosti/ LP.