Zdravje > Aktualno
46 ogledov

Sindikat zdravstva: Preostale profile so enostavno spregledali

zdravstvo Saša Despot
Zdravniki bodo sicer morali delati več, vendar bodo za to tudi plačani, opozarjajo medicinske sestre, strežnice, zdravstvene administratorke, vzdrževalci, skratka ostali in ponovno spregledani in ravno tako pomembni profili v zdravstvu.

Na sinočnji dogovor oziroma parafiranje sporazuma med vlado in zdravniškim sindikatom Fides, ki je, če do dogovora ne bi prišlo, za jutri napovedal stavko, so se odzvali ostali zdravstveni delavci; profili v zdravstvu torej, na katere se, kot so zapisali, spet pozablja:

Bodo zdravniki čistili operacijske sobe?

"Tisti, ki so čakalne vrste ustvarili, bodo zdaj dobili nagrado, če jih skrajšajo. Seveda bodo morali zaradi tega delati več, a bodo lahko brez skrbi, saj bodo več tudi plačani. Ker pa nihče pri tem ne omenja ostalih profilov v zdravstvu, torej medicinskih sester, strežnic,vzdrževalcev, zdravstvenih administratork itd., lahko torej upravičeno domnevamo, da bodo zdravniki v času, ko bodo dodatno delali, zato da se bodo čakalne vrste skrajševale, tudi sami čistili operacijske sobe, iskali kartoteke, asistirali in opravljali vse drugo delo, zaradi katerega lahko delovni proces v zdravstvu sploh teče?"

Ostane le še stavka?

V Sindikatu zdravstva Slovenije se torej sprašujejo, kako lahko ministrica velikodušno nagradi zdravnike, ostalo osebje pa mirno spregleda; "ne verjamemo, da je ministrica s tem hotela povedati, da so v zdravstvu pomembni le zdravniki, ostali pa naj kar delajo malo več, ker ničesar ne prispevajo niti k zdravstvu niti k čakalnim vrstam. Ali pač?" so še zapisali in dodali, da jim ob tako"poniževalnemu in podcenjujočemu odnosu vlade" preostane le še stavka:

dezurni@zurnal24.si 

 

 
Komentarjev 5
  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 23:18 05.marec 2017.

    Nekateri še vedno verjamejo, da zdravniki delajo v prid ljudi in otrok. Pustimo svetle izjeme, ki se res trudijo in upoštevajo želje bolnika ali staršev. Za večino žal tega ne moremo trditi.

  • RM 18:19 05.marec 2017.

    Koštrunu jajca odtrgat!

  • KLOBO 17:57 05.marec 2017.

    Prekleta banda Kuštrinova, nenasitni lakomniži, Hipokrat se v grobu obrača. Ne samo, da so do kraja skorumpirani in vsak od teh dr. ima neke tajne račune v tujini , kamor se jim steka denar od podkupnin , sedaj bi radi ...prikaži več še legalno ropali proračun in denar davkoplačevalcev .