Zdravje > Aktualno
1080 ogledov

"Srečna sem, pritiska v glavi ni več"

Sara Osebni arhiv
Koprčanka, ki je sredstva za operacijo v tujini zbirala tudi preko socialnih omrežij in medijev, je bila operirana v Nemčiji. Vsem, ki so ji pomagali, se zahvaljuje za donacije, molitev in pozitivne misli.

"Srecna sem da sem sla na operacijo!" preko Facebook profila sporoča Sara Mavri iz Kopra, za katero se je v začetku leta preko socialnih omrežij in medijev zbiral denar za operacijo v tujini. "Hvala vam vsem, da ste mi to omogočili."

PREBERITE ŠE: 

Sara piše, da trenutno leži v apartmaju v Nemciji, potem ko je bila odpuščena iz bolnišnice in čaka na nov pregled. 

"Lahko Vam rečem da sem že sedaj bolje. Pritiska v glavi ni več!" piše. "Ker je tvorba izginila, je spomin nekolik boljši. Lažje razmišljam. Stojim tako ravno, da se čudim sama sebi. Kronicna utrujenost je veliko manjša. Dogaja se mi čudež."

Sara se zahvaljuje tudi za vse molitve, misli in vso podporo, ki jo je bila deležna in dodaja, da je operacija potekala brez zapletov. "Pošiljam vam topel objem in prisrčen pozdrav v Slovenijo! Rada bi Vam pa povedala da sem srečna. Pomagali ste mi ustvariti čudež!"

Prve težave opazila že daleč nazaj

Sara je prve težave opazila pred slabima dvema letoma, ko je v glavi čutila čuden pritisk, ki ga pred tem ni bilo. Preden so ji diagnosticirali tumor v glavi, je več kot pol leta obiskovala psihologe in psihiatre, jemala je antidepresive in na koncu zaradi številnih tablet razmišljala tudi o samomoru. 

Nato je zamenjela osebno zdravnico, ki je njene težave vzelka bolj resno in jo poslala na različne preiskave, med drugim na MR glave. Ta je odkrila tvorbo, benigni tumor na pinealni žlezi v glavi dolg 16 milimetrov in širok 10 milimetrov, ki ji je ves čas povzročal številne težave. 

Za operacijo v tujini se je odločila, potem ko je kontaktirala nemškega nevrokirurga, ki je opravil okoli 40 operacij pinealnih tumorjev, ki je po njenih besedah veliko manj invazivna metoda, kot se uporablja pri nas, imenuje se microsurgical superacerebellar-infratentorial approach.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.