Zdravje > Aktualno
58 ogledov

Starševska preventivna funkcija

mama, hčerka, mati, hči Žurnal24 main
Tokrat smo v svetovalnico povabili strokovnjake iz Svetovalnice za motnje hranjenja Introspekta, ki deluje na področju nudenja strokovne pomoči osebam z motnjami hranjenja in staršem obolelih otrok. Bralko je zanimalo, kako lahko deluje preventivno.

Kaj lahko starši vnaprej, preventivno naredimo, da otroci ne bi imeli motenj hranjenja?

Odgovarja socialna delavka iz Svetovalnice za motnje hranjenja Introspekta Aleksandra Rožman.

Staršem in bodočim staršem priporočamo, da se čim bolj informirajo o psihološkem vplivu, ki ga imajo na otroka. V ta namen staršem priporočamo branje odlične knjige, ki je prevedena tudi v slovenščino – Znanost o vzgoji, avtorice Margot Sunderland. Zavedanje funkcije vzgajanja otroka staršu omogoči, da lahko preceni, kakšne so njegove naloge pri omogočanju optimalnega čustvenega razvoja otroku, kar preprečuje problematike, kot je problematika motenj hranjenja. Gradivo o starševski preventivni funkciji specifično pri razvoju problematike motenj hranjenja pa je dostopno na naši spletni strani introspekta.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.