Zdravje > Aktualno
58 ogledov

Strokovni svet podprl direktorico

klinični Saša Despot
Pfeiferjeva dobila soglasno podporo stroke. Kot pravi, je sedaj na vrsti politika.

Strokovni svet UKC Ljubljana je podprl delo strokovne direktorice Marije Pfeifer na področju otroške kardiologije, je po izredni seji sveta povedal Adolf Lukanović. Izjavo, ki so jo danes oblikovali strokovni direktorji klinik, bodo tudi poslali svetu UKC, ki bo odločal o usodi Pfeiferjeve. Seja sveta UKC bo predvidoma prihodnji teden.

Pfeiferjeva pa je dejala, da jo je odločitev, da mora odgovarjati za program otroške srčne kirurgije, nekoliko začudila, "ker sem prva od zaposlenih v UKC, ki je bil sploh poklican, da odgovarja za ta program". Tako bi prej pričakovala, da bi odgovarjali akterji, ki so bili udeleženi v "starem" programu otroške srčne kirurgije, ki se je izvajal med letoma 2007 in 2014 in je mednarodna nadzorna komisija pri Zdravniški zbornici Slovenije ugotovila kar nekaj pomanjkljivosti.

Odločila bo politika

Na vprašanje, ali pričakuje, da bo svet Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) sledil mnenju strokovnega sveta pri odločanju o njeni odgovornosti, pa je Pfeiferjeva dejala, da je to enigma. Kot je pojasnila, so se na treh sejah sveta pogovarjali zelo strokovno o tej temi, nato pa so želeli še mnenje strokovnega sveta. "Kaj pa se bo politika odločila, je odvisno od njih in tistih, ki so morda v ozadju," je dejala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.