Zdravje > Aktualno
31 ogledov

Tako Indijci zdravijo astmo

Indijci
Več kot pet tisoč Indijcev se je udeležilo nenavadnega ter neprijetnega tradicionalnega zdravljenja astme.

Več kot 5000 Indijcev se je udeležilo nenavadnega ter neprijetnega tradicionalnega zdravljenja astme, ki vključuje uživanje živih rib, polnjenih z rumeno zeliščno pasto.

Dogodek, ki se odvija junija vsako leto v mestu Hyderabad na jugu Indije, vključuje požiranje pet centimetrov dolgih rib, ki jih položijo v grlo pacienta in začasno otežijo dihanje.

Družina, ki je zadolžena za zdravljenje, zatrjuje, da ribe očistijo grlo in trajno ozdravijo astmo. Recept, ki naj bi ga pridobili od hindujskega svetnika leta 1845, družina skrbno čuva.

Dvodnevno brezplačno zdravljenje letno privabi na tisoče Indijcev, katerim prevoz na dogodek omogoči kar indijska vlada.

V preteklosti je tovrstno zdravljenje že bilo deležno očitkov, ker naj bi šlo za kršitev človekovih pravic ter neznanstveni pristop k zdravljenju, kar pa zdraviteljska družina zavrača.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.