Zdravje > Aktualno
5370 ogledov

Neverjeten posnetek: Tako pogosto se umivajo zdravniki, ki so v stiku z virusom

Koronavirus v Italiji Epa
Med najbolj izpostavljenimi za okužbo s COVID-19 so prav zdravstveni delavci, ki se morajo držati številnih varnostnih ukrepov. Eden takšnih je tudi umivanje otrok pred zaključkom službe.

China Global Television Network je na svojem twitter profilu objavila video o tem, kolikokrat si mora zdravnik umiti roke, da po delovnem dnevu odstrani vso zaščitno obleko. Nič čudnega, da po poročanju številnih italijanskih medijev medicinsko osebje med delavniki ne pije, nima malice in ne hodi na stranišče ...

Roke si umijejo pred odstranitvijo prve plasti zaščite za čevlje, nato pred odstranitvijo prvega sloja rokavic, pred odpenjanjem zdravnišče zaščitne obleke (kombinezona), četrtič pred odstranitvijo kapuce na kombinezonu, petič preden slečejo cel kombinezon, šetič preden snamejo drugi sloj rokavic, nato pa spet preden odstranijo zaščitna očala. Osmič si roke umijejo preden odstranijo drugi sloj medicinske kape, nato znova preden odstranijo trak z rokavic, desetič preden odstranijo rokavice in nato še zadnjič enajstič.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice