Zdravje > Aktualno
162 ogledov

To je operacija, o kateri govori ves svet

uho Žurnal24 main
"V nesreči sem izgubil eno uho, upam, da mi bodo zdravniki presadili novo, ki sicer raste na moji roki," je dejal pacient.

Bolnik iz bolnišnice v Xi'an v kitajski provinci Shaanxi je po hudi prometni nesreči in številnih poškobah na obrazu, izgubil tudi eno uho.

Zdravniki so se odločili za novega, ki mu sedaj raste na roki, če bo šle vse po sreči, mu ga bodo pozneje presadili na glavo.

Kot so sporočili iz bolnišnice, se je podviga lotil priznani kitajski kirurg Guo Shuzhongm, ki je leta 2006 kot drugi na svetu opravil transplantacijo obraza in to na moškem, ki ga je napadel medved. Presadili so mu nos, ustnice in dele sinusov ter tkivo skupaj z arterijami in venami.

Tokratni postopek bo potekal v treh delih. Prva je impantacija iz kože in hrustanca, ki so ga moškemu vzeli iz reber. Umetno uho, pacientu pod imenu Ji, trenutno raste na podlakti.. 

Naslednja faza je popolna odstranitev ušesa in seveda presaditev na glavo, kar bo slavni zdravnik Guo opravil s pomočjo mikrukirurške tehnike, tako imenovane žilne anastomoze. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.