Zdravje > Aktualno
51 ogledov

To je ženski rekvizit, bolj umazan od straniščne školjke

Ženska torbica Profimedias
V ženski torbici desetkrat več mikrobov kot na straniščni školjki.

Vsebina ženske torbice je za za moške velika skrivnost, ženskam pa poleg tega, da jim predstavlja dobrodošli modni dodatek, v veliki meri olajša  življenje; vsaj tistim, ki si njeno vsebino znajo organizirati. Številne študije so namreč pokazale, da ženska kar nekaj mesecev svojega življenja porabi oziroma izgubi za brskanje po torbici.

Obvezni rekviziti vsake sodobne ženske

Denarnica, telefon s polnilcem, avtomobilski, stanovanjski pa službeni ključi, zložljivi dežnik, očala, pisala, prva pomoč, tablete proti glavobolu, krema za roke, glos in drugi kozmetični pripomočki, ogledalce, krtača za lase, sprej za obraz, deo sprej, parfum, tamponi, vložki, usb ključek, kakšen mini prigrizek, steklenička vode, pilica za nohte, lak... Verjetno smo kaj pozabili, pa vendarle, gre za "obvezno opremo" vsake sodobne ženske.


Vsebina ženske trobice | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Saj ni tako hudo, boste rekle, vse to nujno potrebujemo. Pa ste kdaj pomislile, da se med vsemi temi stvarmi skriva tudi svinjarija, škodljive bakterije?

Glede na podatke Science World Report iz leta 2013, se v ženskih torbicah skriva desetkrat več mikrobov kot na straniščni školjki. Razlog je v tem, da notranjost torbice redko operemo, čeprav je dnevno izpostavljena umazaniji iz okolice.

Ženska v enem dnevu okoli dvajsetkrat seže v torbico.

Ker si pred tem ne opere rok, še dodatno prispeva k razvoju mikrobov. Saj veste, v torbico kdaj pa kdaj odložimo tudi kak ostanek prigrizkov, papirnati robčke, papirčke, katerih bakterije se zavlečejo v podlogo oziroma šive, kjer je pravo gojišče bakterij. To lahko nenazadnje vpliva tudi na naše zdravje.

Ženska torbica vsebina | Avtor: Profimedias Profimedias

Pravila so preprosta, le spomniti se jih je treba:

  • Rabljene hrane in pijače ne dajemo v torbo, če pa že, uparabljamo tesno zaprte posode ali vrečke.
  • V javnem stranišču torbice nikoli ne postavimo na površino, vedno na kljuko od vrat.
  • Če jo odložite na javno površino, njeno dno obrišite z antibakterijskimi robčki.
  • Torbico seveda redno praznite in nenazadnje, nič ne bo škodilo, da si preden sežete v njo, umijete roke, oziroma obrišete z antibakterijskimi krpicami. 

  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.