Zdravje > Aktualno
7860 ogledov

Tudi današnji podatki so slabi, umrla še ena oseba

Covid-19, UKC Ljubljana Matej Povše za UKC LJ Covid-19, UKC Ljubljana
Včeraj 43, danes 38 novih potrjenih primerov okužb z novim koronavirusom.

V četrtek so zdravstveni delavci potrdili 38 okužb z novim koronavirusom ob 1096 testiranjih, na žalost moramo poročati še enem smrtnem primeru zaradi bolezni covid-19. V Sloveniji je tako zaradi novega koronavirusa umrlo 130 ljudi.

Bolnišnično oskrb trenutno potrebuje18 ljudi, eden več od včeraj, na intenzivni negi trenutno ni bolnika s to boleznijo. Aktivnih primerov je trenutno 341.

Tudi tokrat je največ novih okuženih na seznam občin prispevala Ljubljana; včeraj deset, danes devet. Sledi Občina Trebnje s tremi novimi primeri; o okužbi medtem obveščajo iz tamkajšnega doma upokojencev. "Zaradi potrjene okužbe s COVID–19 pri delavcu na recepciji zavoda se z dnem 21. 8. 2020 uvede prepoved na sedežu zavoda v Trebnjem. Ukrep bo trajal do razjasnitve epidemiološkega stanja, v času trajanja ukrepa niso dovoljeni izhodi stanovalcev," navajajo na spletni strani doma. Radio Slovenija ob tem sporoča, da je okužena študentka, ki je delala na recepciji. 

V kar štirih občinah prva okužba od začetka epidemije

V Celju, Velenju, Gornji Radgoni in na Vrhniki imajo dve novi okužbi, Grosuplje, Lukovica, Šentjur, Vodice, Dolenjske Toplice, Kostanjevica na Krki, Mirna, Muta, Rogaška Slatina, Štore, Brežice, Dravograd in Laško. V občinah Grad, Izola, Poljčane in Škocjan so včeraj potrdili prvo okužbo s covid-19.

Na Nacionalnem inštututu za javno zdravje ( NIJZ) medtem prebivalce pozivajo k doslednemu upoštevanju njihovih navodil in k sodelovanju z epidemiološko službo in k uporabi aplikacije za iskanje stikov. "To bi nam v smislu delovnega procesa, ki je izjemno obremenjen, ob tej količini ljudi pomagalo, da bi morda širjenje vendarle zamejili," je pojasnila dejala Nuška Čakš Jager.

Namestnica predstojnika NIJZ je dodala, da je položaj v tem drugem valu vendarle nekoliko drugačen. "Veliko smo se naučili in tudi organizacija dela je drugačna," je pojasnila. Zato je težko vleči vzporednice in razmišljati o tem, da bi ob istem številu primerov kot v začetku aprila uvajali enake ukrepe.

dezurni@

 | Avtor: Sledilnik Covid-19 Sledilnik Covid-19
zurnal24.si

 

Komentarjev 5
  • suineg78 11:27 21.avgust 2020.

    Katere teste bomo jeseni uporabljali za diagnosticiranje gripe, če za Covid uporabljamo RT PCR? :) A pisunčki? Dajte povprašat Beovičko?

  • suineg78 11:26 21.avgust 2020.

    Plandemic https://ise.media/video/plandemic-ii-indoctornation-23.html?fbclid=IwAR3bD9dL1p71c9oidxuqPplTbMIHW17FSI1W4WpLq9qAbePt_xYwbNbPRhQ

  • Mesija 11:01 21.avgust 2020.

    Res grozno. Sem mislil, da smo postali že nesmrtni.