Zdravje > Aktualno
37 ogledov

Tuje otroke vozim na tekme

Otrok v avtu Ford
Starši se izmenjujejo pri prevozu otrok na nogometne tekme. Bralko skrbi, da bi medtem povzročila nesrečo.

Začela se je šola in kmalu se bodo začele tudi razne dejavnosti. Moj sinček trenira nogomet in večkrat bomo morali njega in ostale otroke v ekipi starši peljati na tekmo. Zanima me, ali sem pri avtomobiliskem zavarovanju zavarovana, če se tujim otrokom kaj zgodi? Žal nimam izbire in starši se menjamo pri prevozih. 

Odgovarja Jure Mravlja, direktor podjetja za zavarovalno zastopanje Alfa Lupus.

Zavarovanje avtomobilske odgovornosti (AO) krije odškodninske zahtevke tretjih oseb. Pomeni, da ste z osnovnim (obveznim) zavarovanjem vozila (AO) zavarovani za odškodninske zahtevke, ki bi jih tretje osebe postavile zoper vas. To ne pomeni, da bi oškodovanci zavarovalnino prejeli avtomatsko, saj mora oškodovanec, v tem primeru starši tujega otroka, vam oziroma vaši zavarovalnici dokazati vašo krivdo. Kadar bi nesrečo povzročil drugi voznik, se ne uporablja vaša polica ampak polica tega povzročitelja. Predlagam tudi dodatno nezgodno zavarovanje potnikov v vozilu, ki krije poškodbo oseb v vozilu za vsak primer prometne nesreče v okviru zavarovalnih vsot z izključitvijo alkohola seveda. Opozoriti vas moram, da smete v vozilu voziti le toliko potnikov, kolikor imate registriranih mest.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.