Zdravje > Aktualno
69 ogledov

Umivanje zob in skodelica kave v enem?

Power Toothpaste Indiegogo
Podjetje Meropol iz ZDA je združilo dva jutranja obeda, pitje kave in umivanje zob, tako da je naredilo kofeinsko zobno pasto.

Mnogi za prebujanje potrebujejo jutranji ritual s skodelico kave. Podjetje Meropol iz ZDA je iznašlo način, kako priti do jutranjega odmerka kofeina, ne da bi nam bilo za to potrebno pripraviti in popiti kavo. 

Naredili so t. i. "Power Toothpaste", zobno pasto, ki izloča kofein, ter tako združili dva jutranja rituala - umivanje zob in pitje prve skodelice kave. 

Kofeinska pasta med enim ščetkanjem zob izpusti do 60 mg kofeina, ki ga telo absorbira preko dlesni. Pasta ima kljub vsebnosti kofeina običajen okus in vonj mete, zato njenim uporabnikom ni potrebno skrbeti, da ne bodo imeli osvežujočega zadaha. 

Zbirajo sredstva

Proizvod še ni v prodaji, saj Meropol še zbira sredstva preko crowfundinga na spletni strani Indiegogo. Zainteresirani so do sedaj zbrali približno polovico potrebnih sredstev za zagon proizvodnje. 

Seveda bi bilo pri uporabi takšne zobne paste paziti, da je ne uporabljamo pred spanjem. Tistim, ki več kot sam kofein, pomeni jutranji obred pitja kave, pa najbrž po umivanju zob kljub kofeinu ne bo odleglo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.