Zdravje > Aktualno
50209 ogledov

Umrl Seyed Yousef Ardebili

Seyed Yousef Ardebili Delo
V sredo je po hudi bolezni v petdesetem letu starosti umrl eden najbolj znanih nevrokirurgov pri nas.

Dr. Seyed Yousef Ardebili se je rodil se je v Iranu, na začetku je delal v Kuvajtu, zadnjih 22 let pa je živel v Sloveniji.

Delal je na Kliničnem oddelku za nevrokirurgijo v Univerzitetnem kliničnem centru Ljubljana, kjer je med drugim operiral zelo zapletene operacije na možganih, hrbtenjači in ostalih delih živčevja.

Uporabljal le zvočnik ali slušalke 

Že pred časom je v intervjuju za Delo razkril, da so mu leta 2012 odkrili nevaren tumor v glavi. Tega so kmalu operirali, dobro se je odzval na kemoterapijo, tako da se je po težki izkušnji lahko ponovno vrnil v službo in operiral. Žal pa njegova vrnitev ni trajala dolgo.

Ardebili Slovenija Operira le en dan v tednu

V intervjuju je dejal tudi, da želi javnosti povedati, da zdravniki niso bogovi, roboti, da imajo občutke in lahko zbolijo. Priznal je, da verjame, da je uporaba mobilnih telefonov slaba za možgane. Zato je od negativne izkušnje dalje raje uporabljal zvočnik ali slušalke. 

Komentarjev 5
  • krtmen1 10:39 06.oktober 2017.

    Iz celotnega intervjuja ste izluščili tole o škodljivosti sevanja in da je potem uporabljal slušalke....to je seveda res, ampak bistvo je bilo pa v tem, da nas ubija vedno hujši vsakdanji ritem in način življenja in stres, ki ga prinaša. ...prikaži več Predvsem pa, da nihče ni nedotakljiv in da smo vsaj v smrti vsi enaki.

  • Marija Eržen 09:11 06.oktober 2017.

    Pred več kot desetimi leti je operiral mojega moža (možganska krvavitev), operacija je dobro uspela, mož je še danes, pri 87 letih razmeroma zdrav. Spominjam se, kako je z veliko empatijo, spremljav njegovo stanje po operaciji. Ko sem mu ob ...prikaži večob odhodu moža iz bolnice hotela dati v zahvalo steklenica boljšega vina, jo je zavrnil rekoč, da ne pije. Mnogi se ga bomo s hvaležnostjo spominjali. NAJ POČIVA V MIRU !!!

  • jozicamurn 21:38 05.oktober 2017.

    Wi-fiju se ne da pobegniti, ker ga uporablja prav vsak sosed, razen če si v samostojni hiši pa še tam imaš tablične računalnike, prenosnike, mobilne telefone itn., mož pravi, da bo najverjetneje po tem članku vse dal nazaj na kabel ...prikaži več in v družini bomo zmanjšali uporabo wi-fija ter telefonskih klicev. Počivaj v miru Dr. Seyed Yousef Ardebili, hvala za veliko srce in ker ste zdravili nas Slovence. Respekt.