Zdravje > Aktualno
2834 ogledov

Umrl najstarejši moški na svetu

Guinnessova knjiga rekordov ga je za najstarejšega moškega razglasila marca lani.

V Izraelu je večraj umrl najstarejši moški na svetu Yisrael Kristal, ki je bil star 113 let, je potrdila njegova hči. Na Poljskem rojeni Izraelec je preživel holokavst, potem ko so ga med drugo svetovno vojno skupaj z njegovo družino prepeljali v koncentracijsko taborišče Auschwitz.

 | Avtor:

Kristal se je rodil 15. septembra 1903 v Zarnowu, ki danes leži na Poljskem, tri mesece preden sta brata Wright izvedla prvi polet z letalom, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Med drugo svetovno vojno so ga skupaj z družino prepeljali v koncentracijsko taborišče Auschwitz. V holokavstu je izgubil ženo in dva otroka, sam pa je preživel. Ko so zavezniške sile osvobodile taborišče, je tehtal zgolj 37 kilogramov.

Leta 1950 se je z drugo ženo in njunim sinom preselil v Haifo v Izraelu, kjer je odprl slaščičarno.

Guinnessova knjiga rekordov ga je za najstarejšega moškega razglasila marca lani. Za seboj pa je pustil dva otroka, devet vnukov in 32 pravnukov.

Najstarejša Zemljanka sicer ostaja 117-letna Jamajčanka Violet Brown, ki se je rodila 10. marca 1900.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.