Zdravje > Aktualno
482 ogledov

Umrla najstarejša Zemljanka

Sveča EPA
Umrla je v petek na Jamajki.

Doslej najstarejša ženska na svetu Violet Brown je v petek umrla v bolnišnici v Montego Bayu na Jamajki. Stara je bila 117 let.

Kot je poročal časnik Jamaica Gleaner, so Brownovo v bolnišnico nekaj dni nazaj pripeljali zaradi motenj v bitju srca in dehidracije.

Umrla je v 118. letu. Rojena je bila 10. marca 1900. Zasluge za svoje dolgo življenje je pripisala posebni dieti. Vsak dan je pojedla tri jajca, od tega dve surovi, je aprila razložila jamajškemu časniku. Zdravje Tako dolgo bomo živeli in nič več

Brownova je bila najstarejša Zemljanka od aprila, ko je umrla Italijanka Emma Morano . Tudi ona je bila ob smrti stara 117 let.

Najstarejši človek na svetu katerega starost je bilo mogoče slediti na podlagi dokumentov, sedaj živi na Japonskem. Nabi Tajama je stara 117 let in 45 dni.

Med prvimi desetimi superstoletniki je kar pet žensk, ki so se rodile in živijo na Japonskem. Med sami ženskami med prvih deset na lestvici najstarejših najdemo še dve Italijanki, Španko, Francozinjo in Američanko.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.