Zdravje > Aktualno
114 ogledov

Vaje za lepo zadnjico

ženska, vaje, telovadba, zadnjica Žurnal24 main
Lepa zadnjica je pomembna pri obeh spolih, zaradi lepo oblikovane zadnjice nam hlače lepše stojijo, lažje zaplejujemo in raje gremo v kopalke.

Prva pomembna stvar, ki jo lahko naredite za zadnjico, je redna aerobna vadba. Med aerobno vadbo štejemo daljši tek, hitro hojo, kolesarjenje, daljše plavanje, aerobiko, ... Aerobno vadbo izvajajte pogosto. Začnete lahko trikrat tedensko po pol ure. Tisti z več kondicije, pa seveda pogosteje in dlje časa. Z aerobno vadbo boste poleg številnih učinkov na vaše zdravje, dosegli tudi izgubo maščob in celulita. 

Nikar pa ne pozabite na vaje za moč, kjer boste izoblikovali svojo zadnjico. Če ne obiskujete fitnesa, lahko vaje za zadnjico izvajate kar doma. Začnite s preprosto kombinacijo počepov in izpadnih korakov. Na začetku bo dovolj, če boste naredili 15 počepov in 15 izpadnih korakov ter to ponovili trikrat. Počasi a vztrajno število ponovitev povečujte do kombinacije 30 počepov in 30 izpadnih korakov. Vaje izvajajte redno, na dva ali tri dni pa si privoščite počitek. Čez čas vključite še kakšno vajo za krepitev mišic zadnjice. Uležite se na hrbet, noge pokrčite in počasi dvigujte zadnjico, kot je to prikazano na fotografiji (zgoraj). Naredite vsaj 30 ponovitev. Poskrbite, da vaje izvajate počasi in pravilno, stopala so vedno obrnjena naprej, počepov pa ne izvajamo prenizko. Seveda število ponovitev prilagajajte vaši telesni pripravljenosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.