Zdravje > Aktualno
55 ogledov

Večina jih ne verjame, da bi se lahko okužili

Hiv Shutterstock
Vsakih trideset sekund se okuži ena mlada oseba.

Raziskava Durexa, ki je zajela 3500 mladih iz Velike Britanije, Združenih držav Amerike, Brazilije, Kitajske, Indije in Južne Afrike, je pokazala, da skoraj polovica anketiranih ljudi, starih med 16 in 35 let, ne verjame, da bi jih lahko prizadel virus hiv kljub dejstvu, da naj bi se na vsakih trideset sekund okužila nova mlada oseba.

Preberite še: HIV v Sloveniji: Več kot kadarkoli do zdaj

Neprijetno jim je govoriti o tem

Da jim je neprijetno govoriti o varnem seksu, je priznalo kar šestdeset odstotkov anketiranih. Pri tem je najbolj zanimivo to, da jih je kar tri četrtine navedlo, da se o odnosih in spolnosti lažje izražajo z emoji(smeški), preko sms-jev in družbenih omrežij torej. 

Da bi obeležili današnji svetovni dan boja proti aidsu, Durex poziva ljudi po celem svetu, naj uporabijo in delijo izbran emoji ter s tem ozaveščajo o tveganjih, povezanih z nezaščitenim seksom. 

Kot so zapisali, ima njihova kampanja podporo Mednarodne federacije za načrtovano starševstvo, saj bo mladim pomagala govoriti o zaščiti.

dezurni@zurnal24.si 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.