Zdravje > Aktualno
39 ogledov

Vsak dan bolj zamorjen

gledanje televizije Shutterstock
Bralec, ki ni heteroseksualec, nima nikogar, ki bi se mu izpovedal. Počuti se slabo, rad bi naslov kakšnega filma ali knjige. V našo svetovalnico smo namreč povabili strokovnjake iz Legebitre, ki med drugim deluje na področju zagovorništva pravic za istospolno usmerjene, biseksualne in transpolne posameznike ter posameznice (LGBT).

Prosim za naslove knjig ali filmov, da bi se bolje počutil. Je čas, ko imajo drugi že punce, imel sem jo tudi jaz, a ni šlo. Sem vsak dan bolj zamorjen, sicer pa nimam nobenega, da bi se mu izpovedal. H svetovalcu pa tudi nočem iti. Bi pa rad pretehtal možnosti ...

Odgovarja svetovalka pri Legebitri Mateja Capek

Ljudje imamo različne okuse za knjige in filme. Zato bi vam posredovala informacije o tem, kje lahko dostopate do želenih vsebin. Veliko literature je na voljo v Lezbični knjižnici. Če v spletni brskalnik vtipkate Lezbična knjižnica, vas ta pripelje do njihove spletne strani, kjer so vam na voljo informacije o lokaciji, delovnem času knjižnice in katalog literature. Društvo ŠKUC ima na svoji spletni strani nabor knjig iz zbirk Vizibilija in Lambda, mogoče lahko tam poiščete kaj po svojem okusu. Vsako leto v Ljubljani poteka Festival LGBT filma oziroma prej Festival lezbičnega in gejevskega filma, kjer so na voljo seznami kvalitetnih in lahkotnih filmov s to tematiko. Na spletni strani http://www.ljudmila.org/siqrd/fglf/ imate dostop do seznama filmov, ki so bili predvajani vsa ta leta.

Upam, da boste našli kaj po svojem okusu. Kljub napisanemu pa bi vam vseeno želela ponuditi možnost, da nas v primeru, ko boste imeli željo po pogovoru, pokličete (01 430 51 44)  ali nam pišete na naš elektronski naslov legebitra@siol.net. Naše delo temelji na anonimnosti in zaupnosti, s poudarkom na vzpostavljanju varnega okolja za vse, ki z nami vstopijo v stik.  Misel na to, da svoje težave in stiske delimo s tujci, je lahko neprijetna. Marsikdaj pa nam ravno ta "tujost" pomaga, da na svojo situacijo pogledamo iz novega zornega kota, oziroma na drugačen način. Vse dobro vam želim! 

Postavite tudi vi vprašanje v svetovalnici.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.