Zdravje > Aktualno
23 ogledov

Zaradi bolezni učitelja prepovedali ploskanje

Učitelj v razredu Profimedias
Ena izmed šol v Sydneyju je na šolskih zborovanjih prepovedala ploskanje, ki naj ga nadomestijo "tiho navdušenje", "navdušeni obrazi" ali "udarjanje v zrak". Takšno odločitev so sprejeli zaradi učitelja, ki ima bolezenske težave s sluhom in je zelo občutljiv za hrup. Prepoved ploskanja naj bi prav tako zmanjšala nemir na prireditvah.

Šola Elanora Heights Public School na severni obali Sydneyja je novico o prepovedi ploskanja objavila v svojem zadnjem biltenu. "Če ste bili nedavno na kakšnem šolskem zborovanju, ste morda opazili, da naši učenci tiho spodbujajo," je zapisala šolska uprava.

"Namesto ploskanja lahko učenci udarjajo v zrak, kažejo navdušene obraze ali se gibljejo na mestu. Takšno prakso smo sprejeli v znak spoštovanja do članov učiteljskega zbora, ki so občutljivi na hrup," je dodala uprava. Kot je še navedla, so učitelji že ugotovili, da se je ukrep izkazal za odličen način za trošenje otroške energije in zmanjševanje nemira.

Po navedbah šolskih oblasti v državi Novi Južni Wales ploskanje v drugih šolah ostaja dovoljeno, povzema britanski BBC.

Nekatere šole v deželi "tam spodaj" so medtem prepovedale objeme, pa tudi praznovanja ob državnem prazniku dan Avstralije. Vodstvo neke šole, ki jo obiskujejo izključno dekleta, pa je prejšnji teden zanikalo poročanje medijev, da so od učiteljev zahtevali, da učenk ne naslavljajo več z dekleti, damami ali ženskami, temveč uporabljajo spolno nevtralen jezik.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.