Zdravje > Aktualno
107 ogledov

Zaradi bolnikov s covidom-19 bodo v tej bolnišnici okrnili ostale dejavnosti

bolnišnica Slovenj Gradec Facebook
S ponedeljkom bo bolnike s covidom-19 sprejemala tudi Splošna bolnišnica Slovenj Gradec.

V bolnišnici so v današnjem sporočilu za javnost spomnili, da v zadnjih dneh v regiji hitro narašča število oseb, okuženih z novim koronavirusom, tudi med zdravstvenimi delavci. Ker se kapacitete v bolnišnicah hitro polnijo, bodo s ponedeljkom bolnike s covidom-19 začeli sprejemati tudi v Slovenj Gradcu, kjer bodo za tovrstne bolnike zagotovili 10 oddelčnih postelj.

Covid-19 Covid-19 v SLO Zdravje Spet rekord: Številke novih okužb iz dneva v dan bolj strašljive

A to bo vplivalo na ostale dejavnosti bolnišnice, oskrba bolnikov s covidom-19 namreč po njihovih pojasnilih zahteva bistveno več zdravstvenega kadra. Zagotavljajo, da bodo poskušali ohraniti čim večjo dostopnost za vse akutno bolne in za večji del ambulantnih storitev, zato bodo naprej začasno zaprli oddelek za zdravstveno nego, kjer izvajajo neakutno nego in rehabilitacijo. O tem so že obvestili tudi ostale zdravstvene ustanove v regiji ter jim poslali natančnejša navodila.

V slovenjgraški bolnišnici bolnike in svojce prosijo, naj dosledno upoštevajo priporočila, predvsem glede obnašanja v bolnišnici. Ob tem so izpostavili obvezno nošenje mask.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.