Zdravje > Aktualno
57 ogledov

Zaradi plina sta umrli še dve osebi

Napačno zvezane cevi Medicoengineering
Kriminalistična preiskava je pokazala, da so zaradi zamenjave cevi na reanimacijski napravi v šempetrski bolnišnici zelo verjetno umrle tri in ne "le" ena oseba, kot je bilo potrjeno do sedaj.

15. marca je v šempeterski bolnišnici umrl 52-letni moški, ki je med oživljanjem namesto kisika vdihaval smejalni plin. Kmalu po dogodku so ugotovili, da je moški smejalni plin prejel, ker so bile cevi na reanimacijski napravi napačno povezane.

PREBERITE ŠE:

Kriminalisti so po opravljeni preiskavi oktobra sporočili, da je zaradi zamenjave cevi na reanimacijski napravi potrjen en smrtni primer, danes pa dodajajo, da obstaja visoka verjetnost, da sta zaradi istega razloga umrli še dve osebi. 

Reanimacija | Avtor: Profimedias Profimedias
Vodja novogoriških kriminalistov Marino Pangos je v kratki izjavi danes sporočil, da obstaja visoka verjetnost, da sta med postopki oživljanja zaradi smejalnega plina umrla še 63-letna ženska in 78-letni moški iz severnoprimorske regije.

Strokovno mnenje je ponovno potrdilo ustreznost medicinskih postopkov v šempetrski bolnišnici, zato medicinskemu osebju ne morejo očitati odgovornosti.

Kazenska ovadba zoper sedem oseb

Oktobra so podali kazensko ovadbo zoper sedem fizičnih oseb, ki jim očitajo skupno osem kaznivih dejanj s področja povzročitve splošne nevarnosti, ponarejanja listin in povzročitve nevarnosti pri gradbeni dejavnosti. 

Osumljenci so stari od 37 do 69 let in prihajajo z območja PU NG, Koper, Murska Sobota in Celje.

Pangos je že tedaj poudaril, da preiskava še ni končana ter da se bodo v nadaljevanju osredotočili na pridobitev dodatnih strokovnih mnenj, predvsem v smislu ugotavljanja morebitnih dodatnih smrti ali škod na zdravju ljudi, ki bi lahko zaradi napačne priključitve kisika nastali v kritičnem času, med 30. januarjem in 15. marcem 2016. Skupaj so preučevali sumljive smrti sedmih bolnikov.

Za osumljene povzročitve splošne nevarnosti in nevarnosti pri gradbeni dejavnosti je zagrožena kazen osem, za ponarejanje listin pa dve leti zapora.

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 7
  • kapibara 10:32 08.december 2016.

    Upam, da je med obtoženimi, tudi podpisnik prevzemnega zapisnika, ki ima to kvazi nalogo preko vip- storitev, storjeno je pa bilo v kaki gostilni, po kar nekaj rundah....NAJEBAL BO PA ZADNJI ČLEN V VERIGI:-( žal..

  • blueone 08:41 08.december 2016.

    Zakaj je to vse nekaj lotano, a se ne da gumijasto cev samo enostavno na enaki dolžini na bakreno cev nataknit?

  • asmas 22:22 07.december 2016.

    ti si malo bolan.Tvoj oče se je hecal in "naredil" tragedijo-tebe