Zdravje > Aktualno
800 ogledov

Zaradi poljuba na usta bi lahko umrla

herpesi Facebook
Okužba z virusom herpesa je za dojenčke do treh mesecev lahko celo smrtna, zato nikoli ne dovolite, da dojenčka kdor koli poljublja na usta, opozarja mama trimesečne Brooker, ki je imela veliko srečo.

Britanka Claire Henderson je na Facebooku delila fotografije svoje dojenčice, okužene s herpesom, s katerimi starše skuša opozoriti, naj ne dovolijo, da kdor koli poljublja dojenčka.

''Prosim, delite to z vsako novo mamico in nosečnico, ki jo poznate … HERPES JE LAHKO USODEN ZA VAŠEGA DOJENČKA. Pred tretjim mesecem starosti se dojenček ne more boriti proti virusu herpesa. Če se okuži, lahko to povzroči poškodbe jeter in možganov in vodi do smrti. Vem, da se sliši, kot da vas strašim, a če bi meni prijateljica povedala, da se lahko zgodi kaj takega, moja deklica ne bi bila tako resno bolna,'' je zapisala.

Okužba za trimesečni bi lahko bila usodna

Trimesečna deklica naj bi virus herpesa dobila od nekega obiskovalca, ki jo je poljubil na usta, življenje pa ji je rešilo opozorilo mamine prijateljice, da lahko gre za zelo resno okužbo za tako majhnega otroka. Okužba z virusom herpesa je za dojenčke do treh mesecev starosti lahko celo usodna, saj še nimajo dovolj močnega imunskega sistema, da bi se učinkovito borili proti njemu.

Virus je premagala

Mala Brooke je v bolnišnici preživela pet dni, tri dni je dobivala infuzijo, dva dni pa je bila na opazovanju. Virusni mehurčki pa so se razlezli po ustih, licih in bradi. Zaradi okužbe v prvih mesecih življenja, bi lahko utrpela trajne posledice, poškodbe na možganih in jetrih. K sreči se je vse dobro izšlo. ''Imela je VELIKO srečo, da so njeni testi pokazali, da je premagala virus. Nauk te zgodbe pa je: 'NE DOVOLITE nikomur, da poljubi vašega novorojenčka, čeprav ni videti, da ima herpes','' je še zapisala mama.

mama | Avtor: Facebook Facebook
dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • allstarr111 19:02 26.september 2015.

    Mater ste defekti, očitno ne znate nit prebrat nekega članka v angleščini in prevesti ve slo.okay milkiad pijdi z mano.otrok je preobčitljiv in lahko dobi hepatitis, oz več njih (novejše dobe) okuži pa se leako že ...prikaži več s poljubom celo zdravega človeha, brez da ta boleha Hepatitisom oz. keteremu koli sorodnemu.V bistvu če ga poljubi nekdo ki ima cirozo jeter, že lahko škoduje otroku.

  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 14:31 26.september 2015.

    Jz tud tega ne razumem. Zakaj na usta? Jz sm vedno razumel kot poljub na usta kot nekaj za parčke pa za nobenga druzga. Men bi se gnusil če bi men to starši nardil.

  • Ejsi_Disi 11:51 26.september 2015.

    Dojenček do treh let?!?!?!?