Zdravje > Aktualno
754 ogledov

Zato si na prsi dajejo zelje

zelje Shutterstock
Obloge iz zeljnih listov pravi trend med sodobnimi ženskami.

Da je zelje super živilo z veliko hranilno vrednostjo, da vsebuje veliko vitamina C, kar je zimskem času še kako dobrodošlo, smo na našem portalu pred kratkim že pisali, kakor tudi to, da ga zelo priporočajo naše babice. Obloge iz zelja namreč po starodavnih receptih pomagajo pri celjenju ran, saj nase vežejo strupene snovi, zelje tudi lajša bolečine zaradi išiasa. 

Zdaj je ta dostopna in vsem nam zelo znana zelenjava postala še nekakšen trend, ki se je kot blisk razširil med številnimi prebivalkami Združenih držav Amerike in se za tem preselil še v Evropo. Ženske si na prsi polagajo lističe zelja.

Zakaj? Ker jim to pomaga pri lajšanju bolečin in nelagodja.

Da ji zelje še kako pomaga, je na primer povedala tudi znana ameriška igralka Amanda Peet. Zvezdica je o tem spregovorila v popularni pogovorni oddaji Ellen, kjer je presenetila s sicer za mnoge smešno fotografijo zelja na njenem bujnem oprsju.

Kot je pozneje pojasnila, ji zeljne obloge zelo pomagajo pri dojenju, saj po njenem tovrstna terapija preprečuje mastitis oziroma vnetje dojk. Liste zelja si daje pod nedrček in s tem preprečuje mašitev žlez.

Po pisanju popularne spletne strani Healthy Life Healthy Food si ženske z zeljem pomagajo predvsem pri lajšanju bolečin in napetosti, ki jih povzroča nedrček. Znanstveniki sicer ne vedo, katera je tista snov v zelju, ki pomaga, so pa ugotovili, da obstajaja povezava med zeljno terapijo in zmanjšanjem oteklih prsi ter stopnje bolečine.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.