Zdravje > Aktualno
4874 ogledov

Dvig cene dopolnilnega zavarovanja napovedala še zadnja zavarovalnica

vzajemna Boštjan Tacol
O višjem dopolnilnem zdravstveno zavarovanju, ki začne veljati prihodnji mesec, sta nas pred dnevi sicer obvestili že Vzajemna in Adriatic Slovenica.

Tudi Triglav zdravstvena zavarovalnica bo s 1. marcem zvišala premijo zdravstvenega zavarovanja, ta bo po novem znašala 32,99 evra. O višjem dopolnilnem zdravstvenem zavarovanju, ki začne veljati prihodnji mesec, sta nas pred dnevi sicer obvestili že Vzajemna in Adriatic Slovenica, vse pa med razloge za povišanje navajajo rast stroškov zdravstvenih storitev. Ti so po njihovem nastali zaradi višjih cen zdravstvenih storitev, višjih plač in dodatnih programov za skrajševanje čakalnih dob.

vzajemna Položnice Slovenija Zavarovalnici dražita premije

"Po podatkih ZZZS so odhodki za zdravstvo v letu 2018 v primerjavi s preteklim letom zrasli za 6,6 odstotka, kar se odraža tudi na povečanih doplačilih iz naslova prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja," so danes sporočili iz Zavarovalnice Triglav. 

Še včeraj pa so nam na naša vprašanja odgovorili, da bodo o "morebitni spremembi premije dopolnilnega prostovoljnega zdravstvenega zavarovanja bomo zavarovance in javnost pravočasno in na primeren način obvestili v skladu z zakonskimi določili."

Prostovoljno dopolnilno zdravstveno zavarovanje krije doplačila do polne vrednosti posameznih zdravstvenih ali zobozdravstvenih storitev v višini od 5 do 90 odstotkov, zato dvig cen in povečan obseg porabe teh storitev pomembno vpliva tudi na stroške, krite iz dopolnilnega zavarovanja, so še pojasnili.

Dodajajo, da se z dodatnim zdravstvenim zavarovanjem zavarovanci zaščitijo predvsem pred tveganji, da bi morali iz lastnega žepa plačevati doplačila, ki lahko v primerih zdravstvene oskrbe kompleksnejših bolezni in poškodb dosežejo tudi več deset tisoč
evrov na posameznika. "Zavarovalnica zato prilagaja premijo prostovoljnega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja gibanju cen in obsegu zdravstvenih storitev s ciljem, da zagotavlja redno pokrivanje vseh škod za zavarovance in hkrati zagotavlja stabilnost svojega poslovanja ter posledično zdravstvenega sistema," so še sporočili iz Zavarovalnice Triglav.

dezurni@zurnal24.si

 

Komentarjev 6
  • kapibara1 18:55 02.februar 2019.

    Vse zavarovalnice, ki imajo DZZ imajo kencem leta dobiček ! Prepričan sem , da na račun manjših izplačil, na račun zavarovancem !!

  • Avatar jezeran
    jezeran 22:21 01.februar 2019.

    In to je to, kartelno dogovarjanje, država ne more nič. Ukinit zdravstveno zavarovanje, kje so zdaj te obljube lažnjive

  • jakec42 19:44 01.februar 2019.

    Fakin ne bodi fakin in ukini to zavarovanje ,samo.se obljublja stori pa nič.