Zdravje > Aktualno
1852 ogledov

Zdravniška zbornica: Toliko bo stala proslava

Zdenka Čebašek Travnik Anže Petkovšek
Zdravniška zbornica Slovenije bo obeležila 25. letnico obstoja.

"Kaj ne bi bilo lepo zaznamovati 25 let Zdravniške zbornice tako, da bi 50. otrokom priskrbeli botrstvo?" je nedavno nazaj na družbenem omrežju Twitter pripomnil znani humanitarni delavec Jure Poglajen, sicer zobozdravnik iz Brežic in prostovoljec, ki je zaradi svojega humanitarnega dela postal Delova osebnost leta 2015.

Poglajna je zmotil znesek za proslavo, ki ga njegova stanovska organizacija namenja dogodku: "Proslava 25 let Zdravniške zbornice stane 18.000 evrov. Moj predlog donacije za Botrstvo za 50 otrok eno leto je bil preslišan," je še zapisal. 

18 tisoč evrov za proslavo?

Na zdravniški zbornici, kjer so znesek potrdili, odgovarjajo, da so v skladu z glavnim ciljem novega vodstva o "skrajnem racionalnem ravnanju" letos še posebej varčni, kar pomeni, da so sicer različne slavnostne dogodke združili v enega.

Predlog Jureta Poglajna je sprejet, dodajajo. To pomeni, da bo del prihranjenih sredstev od letošnje proslave namenjen Botrstvu: "Na predlog enega od poslancev skupščine, ki je bil podan na 90. skupščini ZZS 26. oktobra 2017, bo Zdravniška zbornica Slovenije kot družbeno odgovorna stanovska organizacija slovenskih zdravnikov prav iz tega naslova lahko prihranjeni del sredstev namenila v projekt Botrstvo. Dogovarjanja z Zvezo prijateljev Mladine Ljubljana Moste Polje so že v teku," nam je odgovorila Andreja Basle, vodja oddelka za stike z javnostmi na Zdravniški zbornici Slovenije.

Na prireditvi, ki bo 14. decembra potekala na zdravniški zbornici, bo tako slavnostna akademija ob 25-letnici zbornice, podelitev priznanj najbolj zaslužnim zdravnikom, ki jih zbornica podeli vsako leto, pa tudi že tradicionalen božično-novoletni koncert zdravniškega orkestra Camerata Medica. Po slavnostnem programu bo sledila kratka pogostitev in druženje. Na prireditvi pričakujejo okoli 250 ljudi. 

Komentarjev 2
  • OF 15:19 06.november 2017.

    A oni bodo proslavili 25. letnico obsoja kot da bi bili za narodov blagor ne vem kako pomembna ustanova. Za bruhat.

  • Avatar Leon
    Leon 14:15 06.november 2017.

    "Kaj ne bi bilo lepo zaznamovati 25 let Zdravniške zbornice tako, da bi 50. otrokom priskrbeli botrstvo? " je nedavno nazaj na družbenem omrežju Twitter pripomnil znani humanitarni delavec J ure Poglajen, sicer zobozdravnik iz Brežic in prostovoljec, ki je ...prikaži veče zaradi svojega humanitarnega dela postal Delova osebnost leta 2015..............In prav zaradi takšnih Juretov,Borisov ,Janijev.............in seveda vseh ostalih ,ki nam ni mar za naše otroke in njihov boljši danes ,ne samo jutri .Hvala !