Zdravje
3539 ogledov

Bolezen vzela življenja tudi pri zahodnih sosedih

West Nile virus, bolezen zahodnega Nila
Na severozahodu Italije so zaradi okužbe z virusom zahodnega Nila v zadnjem času umrli trije ljudje, so po poročanju francoske tiskovne agencije AFP sporočile pristojne italijanske oblasti.

Grške oblasti pa so v petek sporočile, da je virus, ki ga prenašajo komarji, v Atenah zahteval tri nove smrtne žrtve.

V okolici italijanske Ferrare sta v četrtek umrla dva človeka, ki sta se pred tem deset dni zdravila v bolnišnici. Stara sta bila 69 in 86 let. Pred tem je konec julija zaradi okužbe z virusom zahodnega Nila umrl še en človek.

V Atenah pa so v novem izbruhu okužb s tem virusom umrli trije ljudje.

Letos se je na območju grške prestolnice z virusom zahodnega Nila okužilo 60 ljudi, večino primerov pa so zabeležili v zadnjem mesecu dni. "V zadnjem tednu smo zabeležili 17 novih primerov," so sporočili z grškega centra za nadzor in preprečevaje bolezni.

V Grčiji so izbruh okužb zabeležili že lani, ko so našteli 48 primerov in pet smrtnih žrtev.

V članicah EU so doslej okužbe z virusom zahodnega Nila zabeležili še na Madžarskem in v Romuniji, nedavno pa so žrtve tega virusa zabeležili tudi v Srbiji.

Komar Virus Z Nila Svet Peta žrtev komarjev v soseski

Glavobol in slabo počutje

Virus zahodnega Nila se pojavlja v območjih tropskega in zmernega podnebja, primere te bolezni pa smo v preteklosti zabeležili tudi v Sloveniji. Gre za "sezonsko" bolezen, saj se se pojavlja v tistih mesecih, ko so aktivni komarji, največ od julija do septembra.

Večina okuženih bolezen preboli brez simptomov, le okoli 20 odstotkov pa jih razvije vročinsko bolezen z glavobolom in slabim počutjem, kar je glavni simptom virusa zahodnega Nila. Tudi to običajno v nekaj dneh mine.

Komarji Vizita za živali Tako dolgo živijo komarji
Komentarjev 1
  • Annabelle_Penman 15:36 11.avgust 2018.

    Google sedaj plačuje 400 do 600 dolarjev štiri ure za delo na spletu od home.my zadnje plače je bilo 4500 $ za delo 25 ur na teden na spletu. Moja sestra je že nekaj mesecev v povprečju 20000 $ in ...prikaži več dela približno 30 ur na teden. Ne morem verjeti, kako enostavno je bilo, ko sem ga poskusil. Potencial pri tem je neskončen. To počnem ➤➤➤➤ ➤ www.Earn91.Com