Zdravje
4579 ogledov

Danes cepijo brez predhodne prijave

cepljenje Saša Despot nacionalni koordinator za logistični del akcije množičnega cepljenja zoper covid-19 Jelko Kacin je obiskal cepilno mesto v Ljubljani
V Celju danes poteka cepljenje proti covidu-19 tudi brez predhodne prijave.

Cepilni center Celje vabi vse zainteresirane za cepljenje proti covidu-19, da se danes v cepilnem centru v hali L celjske dvorane Golovec cepijo s prvim odmerkom cepiva AstraZeneca. Predhodna prijava ni potrebna.

Kot so zapisali, je odločitev za cepljenje stvar vsakega posameznika. "A če želimo zaustaviti epidemijo, zbolevanje in umiranje zaradi covida-19, je prav, da to odločitev skrbno pretehtamo in se odločimo za cepljenje. Cepljenje proti covidu-19 pacientom svetujemo, saj na ta način zaščitijo sebe, svojce, sodelavce in prijatelje," so dodali v sporočilu za javnost.

Precepljenih nekaj več kot 16 odstotkov prebivalstva

V Sloveniji je bilo do zdaj s prvim odmerkom cepljenih 633.571 oseb, z vsemi odmerki pa 341.055 oseb. Delež cepljenih z vsemi odmerki tako znaša 16,2 odstotka, z enim odmerkom pa 30 odstotkov, je razvidno iz podatkov, objavljenih na cepimose.si.

Največ ljudi je prejelo cepivo Pfizer/BioNTech, sledi cepivo AstraZeneca, nato cepivo proizvajalca Moderna in cepivo Janssen, ki pa je bilo prvič v Slovenijo dobavljeno šele sredi aprila. 

V tem tednu je v državo prispelo 58.500 odmerkov cepiva Pfizer/BioNTech. Pričakovati je, da bodo do konca tedna nove odmerke dobavili tudi preostali trije proizvajalci. Skupno je bilo dobavljenih 1.119.480 odmerkov cepiv. 

V tem tednu naj bi vsi cepilni centri prejeli manj cepiva proti covidu-19, kot so ga naročili, saj razpoložljive količine cepiva niso dovolj velike, da bi izpolnili vse potrebe, je pojasnil NIJZ. Težava je v še vedno zelo nezanesljivih dobavah proizvajalcev, z izjemo Pfizerja. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 4
  • pravičnik77 16:38 25.maj 2021.

    "Kot so zapisali, je odločitev za cepljenje stvar vsakega posameznika." Več na: https://www.zurnal24.si/zdravje/danes-cepijo-brez-predhodne-prijave-367402 - www.zurnal24.si .. in tukaj bi se morala debata zaključit

  • Steve_Fields 15:23 25.maj 2021.

    Odkar sem začel delati na spletu od doma, zaslužim 95 USD naa uro. Neverjetno, edino kar potrebuje je enostavno tipkanje in dostop do interneta. Začel sem tukaj .......... >>>>>>> 𝐖𝐰𝐰.𝑬𝒓𝒐𝑷𝒓𝒐𝒇𝒊𝒕.𝐜𝐨𝐦

  • Avatar Leon
    Leon 13:17 25.maj 2021.

    VaKACIN je imel razprodajo AstraZeneco cepiva ! Navalite ovce .