Zdravje
174 ogledov

Deset navad, ki uničujejo lase

lasje Profimedias
Predvsem ženske se rade ponašamo z lepimi in zdravimi lasmi ter jim namenimo veliko časa. Včasih je zaradi drobnih napak naš trud zaman.

Suhi, poškodovani lasje, prhljaj, izpadanje las in redki lasje so le nekatere od posledic napak, ki jih vsakodnevno delamo ter s tem škodimo našim lasem. Prekinite z njimi in zdrav videz las bo kmalu tu. 

Česanje mokrih las

Če že morate česati mokre lase, ne uporabljajte krtače, pač pa enostaven glavnik. Mokrih las nikoli ne česajte od korena do konic, pač pa postopoma.

Pretiravanje

Ni treba, da svoje lase česate večkrat na dan in to zelo dolgo časa. S pretiravanjem lahko odstranite tudi veliko zdravih las.

Oblikovanje mokrih las

Ne začnite takoj po pravju las z oblikovanjem pričeske. Lase prej res dobro osušite z brisačo in šele nato uporabite fen za oblikovanje.

Napačna uporaba fena

Sušilec za lase vedno držite dovolj stran od las, hkrati pa dovolj blizu, da jih posušite s toplim zrakom. Če vas sušilec peče, takoj zmanjšajte moč.

Nepravilna uporaba krtače

Pri nakupu krtače za lase nikar ne skoparite. Izberite takšno, da bo dovolj močna in da bo na koncu nežna ter ne bo poškodovala lasišča. Pri tem izbiro krtače prilagajajte dolžini svojih las. Daljši kot so lasje, večjo krtačo potrebujete.

barva za lase, barvanje las | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Agresivne barve za lase

Mnogo deklet si želi popolno bravo las, neredko pa uporabljajo zelo agresivne in škodljive barve. Te vam ne bodo prinesle nič koristnega, le suhe, slamnate in poškodovane lase.

Zanemarjanje lasišča

Nikar ne pozabite na lasišče in njegovo prekrvavitev. Večkrat si ga nežno zmasirajte, s tem boste pospešili cirkulacijo in krepili lasne korenine.

Pogosto umivanje las

Lase ni potrebno umivati vsak dan, dovolj bo enkrat na dva ali tri dni. Če se vsakodnevnemu šamponiranju ne morete odreči, uporabite nežen šampon za pogosto umivanje las.

Napačna uporaba likalnika

Pazimo, da las ne likamo prepogosto, nikoli pa si ne likamo mokrih las. Pred uporabo likalnika lase zaščitite s spreji za zaščito pred visokimi temperaturami, če so lasje poškodovani pa uporabljajte nižje temperature.

Balzam za lase

Ko nanašate balzam za lase, ne pretiravajte. Nikar ga ne nanašajte tik ob lasišče, nanašajte ga po dolžini las, predvsem pa na konice. Če ga nanašate tudi na lasišče, naj bo to v zmernih količinah. 

Obiščite našo stran namenjeno samo lasem in lasišču.

anja.scuka@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.