Zdravje > Eko kotiček
20 ogledov

Evropskemu tednu zmanjševanja odpadkov se lahko pridružite vsi

Svet 08.01.12, plastika, plasticna embalaza, foto:shutterstock Shutterstock
Organizirate lahko aktivnost, ki bo prebivalce ozaveščala o tem, kako ravnati tako, da bomo zmanjšali količino odpadne embalaže.

"Pretirana proizvodnja in potrošnja embalaže postajata vse večji globalni problem, ki prinaša številne negativne posledice za okolje in družbo," sporočajo iz Zbornice komunalnega gospodarstva.

Zato so se organizatorji Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov odločili, da letos pozornost posvetijo prav tej temi. Aktivnosti bodo letos potekale od 19. do 27. novembra.

Naredite nekaj za planet

"Evropskemu tednu zmanjševanja odpadkov se lahko pridružite vsi - nevladne organizacije, šole, bolnišnice, kulturne ustanove, zavodi, društva, podjetja in posamezniki," vabijo iz zbornice.

V Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov lahko organizirate aktivnost, ki bo prebivalce ozaveščala o tem, kako ravnati tako, da bomo zmanjšali količino odpadne embalaže. Svojo akcijo lahko prijavite do 4. novembra 2016 na spletni strani Evropskega tedna zmanjševanja odpadkov. Najboljše akcije se bodo potegovale tudi za nagrado European Week of Waste Reduction Awards, ki jo Evropska komisija podeljuje za najbolj inovativne pristope na področju preprečevanja odpadkov.

Slovenija sodeluje v Evropskem tednu zmanjševanja odpadkov od leta 2010. V zadnjih dveh letih je koordinatorka aktivnosti za Slovenijo Zbornica komunalnega gospodarstva. Zbornica tudi sicer spodbuja zmanjševanje količine odpadkov, odgovorno potrošnjo in ohranjanje naravnih virov. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.