Zdravje > Eko kotiček
600 ogledov

Izdelajte naravne okraske

piškoti Shutterstock
Ponujamo zanimive ideje za naravne in domače okraske. Specite piškote, pobarvajte storže, pihajte balončke.

Ste tudi vi med tistimi, ki imajo že vrsto let na svojem novoletnem drevescu iste okraske? Ponujamo vam namige, kako narediti lepe, poeni, naravne in ekološke okraske za poživitev vašega drevesca. K izdelavi povabite tudi najmlajše. Tako bo pri ustvarjanju skupaj cela družina  in prav to je najpomembnejše sporočilo decemberskih praznikov.

Stara šola      

Če imate otroka, se mu bodo na drevo obešeni piškoti zdeli dobra ideja. Uvedite staro tradicijo obešanja piškotov na drevešček. Otroci bodo srečni, da se bodo na božični večer ali silvestrovo še dodatno posladkali. Seveda lahko kakšen piškotek ukradejo tudi prej. V primeru sladke okrasitve bo stanovanje dišalo božansko, če boste uporabili še cimet, bo praznično vzdušje še večje. Naredite lahko malce trše medenjake v različnih prazničnih oblikah in jih obesite z volno. 

Suho sadje na dreveščku   

Obesite krhlje suhih pomaranč, limon, jabolk, suhih marelic in sliv. Pomaranče in limone sušite na radiatorju približno en teden. Ko se posušijo, jih privežite na vrvice in razporedite po dreveščku. Lahko jih posušite tudi v pečici, vendar pazite, da jih sušite le tri ure na nizki temperaturi, na 100 do 150 stopinjah Celzija. Dodajte tudi palčke cimeta. 

Odvečni gumbi

Imate odvečne gumbe, ki se vam potikajo po predalih? Nikar jih ne vrzite stran, saj so lahko izvirna dekoracija za vašo smrekico. Polepite jih po kartonu, ki ga izrežete v različne praznične oblike. Gumbe lahko nanizate na vrvico, ki jo zvežete skupaj in tako dobite okrogel okrasek.

Vodni balončki koristni tudi med zimo

Vodne balončke napihnite do željene velikosti okraska. Za vsak okrasek boste potrebovali en balon, zato jih napihnite večjo količino. Balon v različnih smereh ovijte z vrvico, prek tega pa premažite mešanico mekol lepila in vode. Ko se lepilo posuši, balon počite, trde vrvice pa premažite z ekološko barvo.

Svetleči drevesni storži

Za okrasitev smreke lahko uporabite tudi naraven storž. Predlagamo, da jih med sprehodom v gozdu naberete, doma pa pobarvajte v eno ali več barv. Strorž lahko premažite s tekočim lepilom, nanj pa posujte bleščice.

Snežinke iz papirja   

Za usvarjanje simpatičnih snežink lahko uporabite tudi navaden recikliran papir. Več idej lahko preverite na naši strani Ambient dizajn

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.