Zdravje > Eko kotiček
36 ogledov

Računa ne bo treba plačati

ljubljana: 31.03.2007, smetar, smetarski tovornjak, kontejner, smetnjak, snaga, Boštjan Tacol
Javno podjetje Snaga je svojim uporabnikom poslalo dobropis v višini decembrskega računa.

"Snaga je svojim uporabnikom izdala dobropis v višini decembrskega računa," so danes sporočili s podjetja. To so naredili zato, ker so pri ravnanju z odpadki dosegli odlične rezultate in tako zmanjšali stroške. "Glavni razlog za dobropis je močno povečan delež ločeno zbranih odpadkov in posledično manjši delež odloženih odpadkov," dodajajo.

Manjši stroški

"Ločeno zbiranje odpadkov se izplača. Manj odloženih odpadkov namreč pomeni manjše stroške za Snago, kar omogoča delni poračun storitve ravnanja z odpadki v letu 2014," pojasnjujejo. Takšno ravnanje Snagi omogoča Uredba o metodologiji za oblikovanje cen storitev obveznih občinskih gospodarskih javnih služb varstva okolja, ki se je izkazala kot dobra zakonodajna rešitev, ki deluje v prid občanov. 

Delni poračun za leto 2014 je v višini zneska decembrskega računa, zato je Snaga svojim uporabnikom poleg računa in plačilnega naloga za december poslala še dodatni dokument, in sicer dobropis za delni poračun za leto 2014. Na računih, ki jih prejmejo uporabniki,  je zapisan znesek opravljene storitve, dobropis pa je izdan v enaki višini kot račun. Vrednost plačilnega naloga je posledično nič evrov. "Izdajo računa in dobropisa hkrati nalagajo davčni predpisi in slovenski računovodski standardi. Ker je bila decembrska storitev ravnanja z odpadki opravljena, mora biti tudi obračunana," pojasnjujejo. Snaga se ob tem zahvaljuje vsem svojim uporabnicam in uporabnikom za vestno ter odgovorno ravnanje z odpadki.

 

Komentarjev 2