Zdravje > Eko kotiček
36 ogledov

V petek že Gugalnica na Krasu

Velika uharica Tomaž Mihelič, DOPPS
V Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije za petek načrtujejo Gugalnico. To je družabni skupinski popis velike uharice, največje evropske sove. Dogodka se lahko udeleži vsak.

"Vsako leto nas je več in letos bomo skupinski popis organizirali že na treh lokacijah. Začeli bomo z gugalnico na Krasu, nadaljevali pa na Dolenjskem in Štajerskem v prihodnjih dneh," je o letošnji Gugalnici povedal organizator popisa Tomaž Mihelič.

Gugalnica bo na Krasu letos potekala v petek, 6. marca 2015, popoldan. Zborno mesto bo ob 16.30 pri Škocjanskih jamah. Rezervni "vremenski" datum je teden kasneje ob istem času. "Lahko si rezervirate kar oba dneva in če nam uspe že prvi petek, najdemo za drugega še kaj boljšega," pravijo organizatorju v Društvu za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije (DOPPS).  Dogodka se lahko udeleži prav vsak, saj popis velike uharice ne zahteva nobenega predznanja, vse potrebno pa boste lahko izvedeli pred samim popisom. "Tako kot v preteklih dveh letih so nam v Parku Škocjanske jame spet odstopili odlično lokacijo za druženje po popisu in letos bo spet zanimivo. Še sam sem presenečen, kaj vse se zgodi v enem samem letu varuhov," še dodaja Tomaž.

Več in formacij v zvezi s popisom na Dolenjskem in na Štajerskem bodo na svoji strani sporočili v prihodnjih dneh. Zaradi lažje koordinacije popisa vas prosijo, če se na popis prijavite na elektronsko tomaz.mihelic@dopps.si ali pa na telefon: 031-438-545

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.