Zdravje > Fitnes
59 ogledov

Hitro opazno in najlažje dosegljivo

Biceps Profimedias
Prve spremebe na bicepsih so odvisne tudi od starosti in genetske predispozicije vadečega.

Oblikovanje moškega bicepsa je hitro opazno in najlažje dosegljivo, pojasnjuje osebni trener pri Fitline Studiu Rok Pirnat Živec. "Zato vsi tisti "poletni bojevniki", ki začnejo z obiskom fitnesa šele maja, na žalost drugega kot pridobiti nekaj mišične mase na področju bicepsa tako ali tako nimajo," pojasnjuje.

Tudi če so ostali deli telesa malo bolj "izolirani", se pri bicepsu to ne opazi tako izrazito in je zato mišica po njegovih besedah lažje opazna. Biceps gleda izpod majice s kratkimi rokavi in odvrne pogled od ostalih vizualnih pomanjkljivosti telesa. 

Kdaj so opazne prve spremembe? 

Prve vidne spremembe na bicepsih so odvisne tudi od starosti in genetske predispozicije vadečega. "Dvajsetletnik lahko ob pravi prehrani lepo oblikuje roke že v mesecu ali dveh. Petdesetletnik pa bo za to potreboval precej več časa in truda," pojasnjuje Rok. Ob tem opozarja, da za tak hiter napredek žrtvujemo ostale mišice in tako ne razvijamo celotnega telesa.

Mnogi namreč v veliki želji po oblikovanju rok, pozabijo na ostale mišice. "Tako pride do zanemarjanja ostalih delov telesa, kar posledično vodi v nepravilno držo in smešen izgled telesa," opisuje Rok.

Pojasnjuje, da ob pridni in redni celoletni vadbi celega telesa, rokam ni potrebno posvečati največ pozornosti, saj sodelujejo pri številnih vajah. "Predvsem pri vajah za hrbet  kot so veslanje, vesa v zgibi in podobno," pravi.

Rokov nasvet

"Z vadbo začnite nekaj mesecev pred poletjem, med poletjem pa ne odnehajte. Zavedajte se, da naše telo podpirajo noge in jih zato na treningih ne zanemarjajte," svetuje Rok.

Dodaja, da intenziven trening nog dokazano porabi največ kalorij, ker gre za aktivacijo največjih mišic v telesu. Ob rednih treningih celotnega telesa ne bo potrebe po izvajanju dolgih treningov za biceps, saj boste lahko po plaži hodili brez majice:  "Oblikovano bo celotno telo, zato ne boste več potrebovali kratkih rokavov, ki bi zakrili vaše prehranske grehe in kazali bicepse, ki ste jih pridobili v dveh mesecih treninga."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.