Zdravje > Fitnes
243 ogledov

Hujšanje s krpo v rokah: Neverjetno koliko kalorij boste porabili

Čiščenje Profimedia
Čiščenje stanovanja primerljivo z kardio vadbo, med čiščenjem oken lahko porabite 320 kalorij na uro, če delo opravljate intenzivno. Pri drgnjenju ploščic povprečno porabimo 75 kalorij.

Zanimiva raziskava prihaja iz Nemčije, tamkajšnji zdravstveni strokovnjaki nam sporočajo, da "s pospravljanjem in čiščenjem doma porabimo precej kalorij." Po njihovem je hišna opravila mogoče primarjati s krajšim treningom, navaja berlinski časnik Berliner Kurier.

Najboljši način, da se v to podate, je poslušanje vam najljubše glasbe. Predvajajte jo med čiščenjem, malce zaplešite in stanovanje bo kar naenkrat čisto. "To je odlična alternativa za tiste, ki vam šport ne diši preveč. Konec koncev se je lažje "premakniti"" na vam najbolj ustrezen način, kot pa se siliti v vadbo, ki je sicer ne marate," svetuje trener fitnesa Henri Ciplajevs.

Kar se ravnega trebuha tiče, vam trener kot alternativo sicer nadležnim trebušnjakom svetuje sprehod. Po njegovem se po službi sprehodite po svežem zraku, namesto da se ob prihodu domov iz službe vržete na kavč. Seveda ne škodi narediti še nekaj počepov, sklec...

Debelost, teža, tehtnica, kilogrami | Avtor: Profimedia Profimedia

Ciplajevs trdi, da je čez dan veliko kratkih obdobij "prostega teka," med katerimi lahko naredite nekaj preprostih vaj, na primer med čakanjem, da zavre voda v avtomatu.

Ko gre za pospravljanje stanovanja, je po njegovem količina maščobe, ki jo pokurumo pri preprostih opravilih, presenetljivo velika. Tako na primer med čiščenjem oken porabimo kar 320 kalorij na uro, če delo opravljate intenzivno.

Plezanje po lestvi navzgor ter hoja po stopnicah navzgor in navzdol povečata vašo vzdržljivost. Gibi, ki jih naredite, ko poskušate doseči vrh okenske police pri čiščenju, pa delujejo kot da bi raztegovali telo.

Pri čiščenju oken se je treba včasih skloniti, pa tudi raztegniti, kar je primerljivo s počepi v telovadnici. Če želite s čiščenjem stanovanja porabiti še več kalorij, ne pozabite; s 15 minutnim čiščenjem porabite približno 200 kalorij, ob drgnjenju ploščic pa 75 - ob tem boste okrepili še vaše bicepse. Podatki veljajo za osebo, ki tehta približno 70 kilogramov. 

dezurni@stryia-media.si

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice