Zdravje > Fitnes
636 ogledov

Najkrajša čakalna doba za te operacije 120 dni

klinični Saša Despot
UKC Ljubljana predvideva 230 dodatnih operacij.

Svet UKC Ljubljana je potrdil posebni program, ki ga bo UKC Ljubljana letos izvajal za skrajšanje čakalnih dob na področju uroloških rakov. Tako je letos predvidenih dodatnih 230 tovrstnih operacij, je po seji sveta povedal predsednik sveta Jože Golobič. Gre sicer za posebni program, ki ga financira ministrstvo za zdravje.

Zdravje Movember: Več kot 350 na leto jih po nepotrebnem umre

Konec januarja je na operacijo urološkega raka, to so raki na mehurju, prostati in na ledvicah, čakalo 206 bolnikov. Najkrajša čakalna doba za te operacije v Univerzitetnem kliničnem centru (UKC) Ljubljana je 120 dni. Ker so pri izvajanju operacij omejeni predvsem prostorsko in kadrovsko, bodo te operacije izvajali zunaj rednega delovnega časa, torej ob popoldnevih in koncih tedna.

Čakalnica na urgenci Ukrepi "na pamet" Zdravje Zato so čakalne dobe predolge in prek dopustne meje

Število bolnikov z urološkim rakom, ki se zdravijo v UKC Ljubljana, po besedah Golobiča narašča. To je deloma zaradi porasta teh bolezni, deloma ker je UKC za zdravljenje nekaterih bolezni kot terciarni center edini kompetenten, pa tudi vse več je bolnikov, ki se izrecno želijo zdraviti v UKC Ljubljana.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.