Zdravje
4866 ogledov

Golobova vlada se je znebila še desne roke Bešič Loredana

Danijel Bešič Loredan, Aleš Šabeder Anže Petkovšek Novinarska konferenca, na kateri je minister za zdravje Danijel Bešič Loredan skupaj s svojima svetovalcema Tjašo Vidic in Alešem Šabedrom predstavil ožjo ekipo in načrt dela.
Aleša Šabedra je Golobova vlada razrešila na dopisni seji.

Vlada je danes na dopisni seji razrešila direktorja Urada RS za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu Aleša Šabedra in na njegovo mesto kot vršilca dolžnosti z 28. julijem imenovala Tomaža Pliberška, in sicer do imenovanja direktorja po opravljenem natečajnem postopku, vendar najdlje do 27. januarja 2024.

Kot so sporočili z urada vlade za komuniciranje, je Pliberšek, sicer doktor znanosti s področja gradbeništva, z delovanjem ministrstev dobro seznanjen, deloval je tako na ministrstvu za obrambo kot na ministrstvu za zdravje, kjer je bil med marcem 2019 in marcem 2020 – v času ministra Šabedra – državni sekretar. Prav tako je v letu 2019 po pooblastilu tri mesece vodil direktorat za zdravstveno varstvo.

V desetletju pred delovanjem na ministrstvu je bil vodja več projektov ter nadzornik več gradbenih investicij. Šabeder je bil sicer prvi direktor urada za nadzor, kakovost in investicije v zdravstvu, ki ga je nedolgo po nastopu mandata lani ustanovil nekdanji minister za zdravje Danijel Bešič Loredan. Ta je maja lani na predstavitvi pred odborom DZ za zdravstvo napovedal, da bo urad zametek načrtovane nove neodvisne agencije za nadzor kakovosti in nabav v zdravstvu.

Komentarjev 7
  • Naklonsky 20:33 02.avgust 2023.

    Zanimiv primer nacistične ‘svobode’.

  • borut08 17:43 30.julij 2023.

    Politika stoji za vsem in zlorablja institucije.Tako je politika in država ter družba zlorabila tudi zdravstvo,da bi me tako utišali,ustrahovali,izsiljevali itd..Kot prvo so mi v SB.Celje-dializa z zgoraj navedenim razlogom 5vlet niso hoteli pisati napotnic,ki so potrebne za transplantacijo ledvice ...prikaži več in nadalje so mi še v UKCL načrtno z neustreznobterapijo in obravnavo oz.izostanek te uničili oz.skrajšali življensko dobo ledvice.Tako se država norčuje tudi iz donatorjev.Glejmoj FB.Ins Borut Zabret

  • Plavi-mil 08:31 28.julij 2023.

    Nič novega, to je najboljši raziskovalni novinar g. Požar napisal že pred 3 tedni, pa ste bili tiho, kot miške, hlapci MSM.