Zdravje
4104 ogledov

Igral se je s psom, nato ostal brez nog

Pes, tace, asfalt
Ostal je brez nog in prstov, iznakažen je tudi njegov obraz. Vse zaradi nedolžne igre s psom.

50-letni psihiater iz Manchestra se je igral s svojim psom pasme koker španjel, ko je opazil manjšo raztrganino na roki. "Igrala sva se in v nekem trenutku me je ugriznil. Rana je bila manjša, dezinficiral sem jo in pozabil nanjo," je za Daily Mail povedal psihiater.

Dva tedna kasneje je pri sebi začel opažati simptome, ki so podobni gripi. Odpovedal je sprejem vseh svojih pacientov in odšel domov.

"V enem trenutku me je zelo zeblo, nato mi je bilo strašno vroče. Tresel sem se in pomislil, da imam gripo. Legel sem in zaspal. Naslednji dan je bilo še huje, nisem mogel vstati, zelo težko sem govoril, roke me niso ubogale," takratno stisko opisuje 50-letnik.

laboratorij Nepojasnjeno Svet Ušla smrtonosna bakterija

Poklical je zdravstveno pomoč; zdravniki so opazili, da ima po vsem telesu rdeče madeže, podobne tistim, ki se pojavijo ob sepsi. Takoj so začeli s terapijo z antibiotiki. Že ko so ga pripeljali v bolnišnico, je padel v šok, zdravniki so sprožili umetno komo. Odpovedovati so začele njegove ledvice, noge pa so se začele barvati v temno rdečo, znak gangrene.

bakterija ZDA Svet Bakterija odporna na antibiotike

Spremenilo mu je življenje

Štiri mesece kasneje so mu morali zdravniki amputirati obe noge pod kolenoma, izgubil je vse prste na desni roki in enega na levi, iznakažen je njegov obraz.

S pomočjo nožnih protez lahko hodi, težko pa prenaša svoj izgled obraza. "Moja samozavest je povsem uničena. Zavedam se, kako izgledam, težko grem v javnost. Najtežje mi je bilo sprejeti svojo podobo in dejstvo, da glede tega ne morem nič spremeniti."

Zdravniki so ugotovili, da je vzrok njegovih težav nevarna bakterija, ki se je skrivala v slini njegovega psa. Psihiater se je odločil, da ga uspava. "Bilo mi je zelo hudo, vendar bal sem se, da ne bi okužil še koga."

mobitel pametni telefon iPhone Magazin Vaš telefon bolj umazan kot straniščna školjka

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 2
  • alen04 11:29 13.april 2018.

    A tudi odporne bakterije na antibiotik je mogoče pozdraviti???

  • a04fcc1478065fdf1a95135fefb1e4e18500f9f6 11:18 13.april 2018.

    Fentat žival, ker ima bakterijo? Bakterijske okužbe se da pozdravit. Kaj če bi ljudi fentali zaradi tega, ker imajo gripo?