Zdravje > Intima
140 ogledov

8 stvari, ki so v zvezi manj pomembne, kot mislite

parček, jeza, prepir Žurnal24 main
Tem vidikom partnerskega odnosa pripisujte manj pomembnosti …

Prav je, da ste pri iskanju pravega partnerja selektivni, a strokovnjaki opozarjajo, da so nekateri vidiki partnerskega odnosa, ki so manj pomembni, kot se zdijo.

1.        Vaš partner se sklada z vašimi vizualnimi predstavami 

Ne morate vplivate na to, kakšen tip ljudi vam je všeč, a ne obupajte prehitro nad ljudmi, ki se ne skladajo povsem z vašimi vizualnimi predstavami. “Razmislite v tej smeri: oseba ima lahko zelo srečno razmerje z nekom, ki izgleda sprejemljivo dobro in je prijazen, kar verjetno ne velja za nekoga, ki je božanski in zloben. Lepoto, ki šteje lahko najdemo znotraj,” je za Huffington Post dejala Laurel Steinberg, seksologinja in profesorica psihologije na Univerzi Columbia. 

2.        Delita enake interese in hobije

Ni nujno, da se interesi obeh povsem prekrivajo, je za Huffington Post dejala svetovalka za odnose Chelli Pimphrey. “To ni lepilo, ki drži odnos skupaj čez leta. Podobne vrednote glede denarja, predanosti in otrok so pomembnejša od hobijev in športa. Skupni interesi in hobiji so pika na i, vendar se lahko dejanska povezanost skriva pod površjem.” je dodala.

3.        Nikoli se ne kregata

Ne verjemite mitu, da se srečni pari ne kregajo. Uspešni pari se kregajo, le spore znajo bolje prenašati, meni terapevt za pare Zack Brittle. Po njegovem pogostost sporov ni pomembna, ampak šteje sposobnost njihovega razreševanja.

4.        Imata enako stopnjo izobrazbe

Če vam nižja stopnja izobrazbe vašega partnerjeva vzbuja dvome, se spomnite, da veliko najuspešnejših Zemljanov ni nikoli zaključilo fakultete: med drugimi Bill Gates, Mark Zuckerberg in Steve Jobs. "Kar šteje je vaša sposobnost, da imate dobre in stimulativne pogovore. Morata biti le na isti intelektualni ravni," meni psiholog Antonio Borrello.

5.        Vedno lahko računate, da vas bo partner zabaval

Prav je, da se s partnerjem zabavata, ampak ta ne more biti vaš edini vir vznemirjenja, je prepričana družinska terapevtka Becky Whetstone.

Seks | Avtor: Profimedias Profimedias
6.        Spolna privlačnost je izginila

Seveda mora obstajati medsebojna spolna privlačnost, ampak dejansko se kemija med partnerjema skozi čas spreminja, včasih je močnejša, včasih šibkejša. "Vi in vaš partner boste v redu, dokler bosta oba pripravljena namerno ustvarjati romanco," meni terapevtka Jeannie Ingram. "Spolna kemija je čudovita in vsi si je želimo v odnosu, a njena intenzivnost bo sčasoma zbledela," je dodala.

7.        Oba sta finančno preskrbljena

“Denar je pomemben, a ne vodi nujno v bolj zadovoljujoč odnos,” opozarja psihoterapevtka Elisabeth J. LaMotte. “Opažam presenetljivo veliko parov, ki dobro delujejo pri oblikovanju skupne finančne varnosti, ampak se pri tem izgubijo in za to žrtvujejo del zveze. Slišim stvari: pravkar sva končala z obnovo sanjske hiše in odplačala dolg, ampak imava sedaj občutek, kot da se nimava o ničemer več za pogovarjati,” je bila slikovita LaMottejeva. 

8.        Vaši prijatelji in družina menijo, da je vaš partner čudovit

Čeprav si želite, da bi vaši bližnji podpirali vajino zvezo, ni treba, da so prav oni največji oboževalci vašega partnerja, pravi družinska terapevtka Linda Lipshutz,. Z drugimi besedami: če se imate s partnerjem lepo, ne namenjajte preveč pozornosti vprašanju, kaj o partnerju menijo vaši prijatelji in družinski člani.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.