Zdravje > Intima
340 ogledov

Imajo ženske manjšo željo po spolnosti?

Strast je še vedno tu, le najti jo morate! Žurnal24 main
Stereotip, da je spolni apetit moških večji od ženskega, ni povsem resničen.

Spolno poželenje žensk je manj konstantno, ni pa manjše. Močen učinek na samo spolno poželenje ima testosteron, ki ga imajo moški v povprečju kar desetkrat več kot ženske. Je pa pri ženskah bolj učinkovit, piše italijanska tiskovna agencija Ansa.

Pri ženskah se želja po spolnosti menja glede na čas v mesecu in življenju. Praviloma imajo ženske močnejšo željo po spolnosti v času ovulacije, zmanjša pa se v času menopavze. Pri moških je ta želja bolj konstantna ne glede na dan v mesecu. 

Dvig spolne sle

Če menite, da je vaša želja po spolnosti premajhna, lahko poskusite z nekaj ukrepi. Redna fizična aktivnost dvigne samopodobo, izboljšuje razpoloženje, povečuje prekrvavljenost in posledično spolno slo. Kadilci in kadilke naj prenehajo kaditi, saj kajenje slabša prekrvavitev telesa predvsem na področju genitalij. Za boljšo prekrvavljenost zaužijte dovolj aminokisline arganin, ki jo dobite z mandlji, brazilskimi oreščki, bučnimi in sončničnimi semeni …

Za spolno slo je vsekakor potrebna privlačnost in povezanost s partnerjem. Za tiste v svežem razmerju ne bi smelo biti težav. Tisti v daljšem razmerju pa poskrbite za dober odnos, kjer ne pozabljata na pozornosti in romantiko, skrbita eden za drugega, skrbita za lastno urejenost in higieno ter za topel in zaupljiv odnos.

Komentarjev 1
  • MihaPu 19:57 27.april 2017.

    Frigidne in monotone sploh vejo ne kaj je to seks, kaj šele da bi jih kdo prenašal v njihovih igricah, s katerimi moški samo zgubljajo čas. Da ne govorim o tem, da to svojo nedolžnost šparajo tudi v trenutkih ko ...prikaži več je lahko velika verjetnost, da najdejo ljubezen svojega življenja in potem to zafrknejo z raznoraznimi igricami in pa s tem ko rečejo "ne, nisem pripravljena" in podobno. Še same ne vedo kaj bi, pač nezanimive kokoši.