Zdravje > Intima
196 ogledov

Jih res bolj privlačijo oblečeni moški?

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Je gol moški za žensko res tako privlačen kot cedilo?

Odgovor je pritrdilen. Sodeč po ugotovitvah psihologa z Univerze v Bologni Marcella Coste, so ženske pred fotografijo golega moškega kar ravnodušne. Znan psiholog je naredil raziskavo tako na moških kot ženskah, kazal pa jim je različne fotografije. Pri tem je snemal aktivnosti njihovih možganov.

Udeleženci raziskave so gledali tako fotografije golih oseb kot navadne predmete. Pri moških je zaznal največjo aktivnost prav pri fotografijah golih žensk. Ni pa zaznal posebne aktivosti pri ženskah, ko so jim pokazali fotografije golih moških. Aktivnost njihovih možganov je bila primerljiva kot pred fotografijo s cedilom.

Katere so bolj vznemerljive 

Prostovoljce so nato prosili, naj ocenijo občutke ob fotografijah. Moškim so se zdeli najbolj vznemirljivi ženski goli akti, ženskam pa so se zdeli enako vznemerljive ženske in moške gole fotografije.

Nekatere druge raziskave so sicer potrdile, da ženske bolj privlačijo fotografije moških, kjer so odkriti le nekateri deli telesa.  

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.