Zdravje > Intima
118 ogledov

Kako ljubljenje vpliva na nas

Z nekaterimi dišavami je mogoče izboljšati spolno slo. (Foto: Shutterstock) Žurnal24 main
Pogosto beremo o tem, kaj vzburja moške, kaj ženske in s katerimi triki lahko med posteljnimi igricami dosežemo večje zadovoljstvo. Zdaj preberite še, kako spolni odnos vpliva na vaše telo.

O fenomenu seksa je mnogo zgodb. Kako zapeljati moškega, zakaj ženska obožuje predigro, kako priti do eksplozivnega orgazma in drugo. Toda, ljudje se vedno manj zavedajo posledic, ki jih prinaša ljubljenje, piše Srbski Telegraf.

Pa s tem ne mislimo orgazma, ki je nekakšen vrhunec ljubljenja, temveč male spremembe, ki se med spolnim odnosom dogajajo v vašem telesu. Vsi vedo, kako se vzburiti, pa vendar jih le malo ve, kaj to vzburjenje naredi telesu. Predstavljamo vam nekaj zanimivih dejstev.

Prag bolečine se poveča

Vzburjenje je razlog, zakaj stvari, kot so grizenje ali vlečenje za lase, človeka ne motijo toliko, kot ponavadi. Prag bolečine se med spolnim vzburjenjem lahko znatno poveča. Čeprav nekaterim to pomaga pri penetraciji, strokovnjaki opozarjajo, da ima to lahko tudi negativno plat, saj nekateri bolečino čutijo kasneje.

Trde bradavičke in večje prsi

Naslednjič, ko boste vzburjeni, si vzamite čas in pogledajte, kaj se dogaja z ženskimi prsmi. Kot posledica povečanega pretoka krvi, postanejo bradavičke med spolnim odnosom nekoliko temnejše kot običajno. Raziskave kažejo, da nekaterim ženskam med spolnim vzurjenjem prsi tudi otečejo, kar pomeni, da se njihova velikost poveča.

Rdečica

Med seksom se poveča temperatura telesa in obraza, kar pojasnjuje, da se obraz in prsni koš obarvata v rdeče. Rdečica pa izgine skoraj takoj po razburjenju, ko se srčni utrip umiri.

Orgazem

Telesnih gibov med orgazmom se ljudje ne zavedajo, saj so med orgazmom možgani popolnoma zablokirani. Orgazem povzroča napetost mišic v rokah, nogah, vratu, trebuhu ter obrazu in tako pri moškem kot pri ženski krčenje genitalnih in analnih mišic. Raziskave so pokazale da krčenje pri ženski v povprečju traja 16,7 sekund, pri moškem pa 25 sekund.

Mala potreba

Med orgazmom se sprošča hormon, zaradi katerega ne boste takoj po odnosu mogli na malo potrebo. Ta mehanizem omogoča, da lahko nadaljujete z odnosom, kljub občutku, da morate na stranišče. Vendar predlagamo, da ne odlašate predolgo, da se izognete morebitnim okužbam.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.