Zdravje > Intima
1269 ogledov

To je najpomembnejši pogoj za resno zvezo. In kje je privlačnost?

Moški in ženska Profimedias
Finančna odgovornost danes še kako pomembna pri iskanju romantične zveze. In kje je privlačnost?

Raziskavo pod okriljem izdajatelja kreditnih kartic Discover in aplikacije za zmenke Tinder ugotavlja, da je finančna odgovornost najpomembnejši kriterij pri izbiri partnerja za resno zvezo. Finančno odgovornost je na prvo mesto postavilo 69 odstotkov od 2000 udeležencev ankete, od tega 77 odstotkov žensk in 61 odstotkov moških.

Privlačnost šele na tretjem mestu

Kot navaja STA, je na drugem mestu pri obeh spolih smisel za humor s 67 odstotki in šele na tretjem je privlačnost, ki je pomembna 51 odstotkom vprašanih. Ambicioznost ima 50 odstotkov podpore, pogum 42 odstotkov in skromnost 39 odstotkov.

58 odstotkov sodelujočih v anketi, večinoma milenijcev, je ocenilo, da je dobra kreditna ocena pomembnejša od lepega avtomobila. Po drugi strani pa je zasvojenost z delom, na prvem mestu razlogov, ki odbijajo potencialne partnerje, dolg pa je na drugem.

Dobra kreditna ocena še kako pomembna

Američani gredo skozi življenje lažje ali težje glede na njihovo kreditno zgodovino oziroma kreditno oceno, ki jo sproti izračunavajo finančna podjetja, kot so banke ali izdajatelji kreditnih kartic. Podatki o porabi in plačevanju dolgov so zbrani in ne gredo nikamor, saj človeka spremljajo vse življenje. Ko ga enkrat polomi, se slabe ocene potem ne znebi dolga leta.

Dobra kreditna ocena je ključnega pomena za to ali bo nekdo dobil posojilo in pod kakšnimi pogoji, saj pove kako velika je verjetnost, da bo posameznik odplačal posojilo.

Kreditna ocena vpliva tudi na druge stvari v življenju, na primer pri iskanju najemniškega stanovanja, kot kaže anketa Discover in Match Media pa tudi pri iskanju trajnejših romantičnih zvez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.