Zdravje > Intima
4100 ogledov

Najbolj bizarne kontracepcijske metode: Od testisov bobrov do mačjih kosti

Zivljenje 25.11.13, kondomi, kontracepcija, preventiva, foto: shutterstock Shutterstock
V starodavni Indiji so ženske uporabljale precej brutalno tehniko. Svoje nožnice so po ljubezenski noči poparile na posebnem čaju in tako uničevale semenčice.

Idej o tem, kako se zaščititi pred neželeno nosečnostjo, je bilo skozi zgodovino veliko, nekatere pa so tako bizarne in gnusne, da je težko verjeti, da so jih sploh uresničili, navaja portal 24.Sata.

Najstarejši kondom, ki so ga kdaj našli, sega v leto 1642. Gre za nekakšno torbico za penis iz živalskega tkiva. Našli so ga na gradu Dudley v Angliji. Zgodovinarji so odkrili tudi približno 3000 let stare ilustracije. Te prikazujejo moške, ki nosijo zaščito na svojih penisih. Domnevajo, da so uporabili črevesje živali.

Casanova je uporabljal limone oziroma ovoje teh sicer zelo starih sadežev. Polovice stisnjenih limon je vstavljal v nožnice svojih ljubic, kot nekakšen pokrov na materničnem vratu. Na tak način je blokiral prehod semenčic, limonina kislina pa jih je dodatno uničila.

Ena najbolj bizarnih metod je bila uporaba lisičjih testisov. Ženske so jih nosile na stegnu, v bližini nožnice, odrezano nogo živali pa so si položile okoli vratu. Takrat so verjeli, da lisičja moda ustvarijo nekakšno čarobno pregrado, ki preprečuje možnost spočetja.

V srednjem veku so imele mule v glavnem čista ušesa, ušesni vosek mul so ekstrahirali (Izlužili), ga shranili v posode in uporabili kot nekakšno pregrado pred vdorom sperme.

V starodavni Indiji so ženske uporabljale precej brutalno tehniko. Svoje nožnice so po ljubezenski noči poparile na posebnem čaju in tako uničevale semenčice.

V starodavni Indiji in Egiptu so ženske iz slonjih in krokodiljih izdelovale kreme, ki so si jih vzstavljale v nožnice. Kislina iz blata je uničila spermo.

V Sredozemlju so se ženske pred neželeno nosečnostjo zaščitile z morsko spužvo, tako da so jo namakale v limonin sok. Kislina je naredila svoje.

V srednjeveški Evropi so bile aktualne črne mačke. Kosti teh živali so si ženske nadele okoli vratu, zelo pomembno je bilo, da so kosti odstranili z leve strani mačjega telesa. Če je ženska kljub temu zanosila, so verjeli, da mačka pač ni bila dovolj črna.

V Kanadi so v 17. in 18.stoletju za kontracepcijo uporabili kar testise bobrov, ki so jih posušili in zmleli v prah. Vse skupaj so zmešali z alkoholom in popili. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.