Zdravje > Intima
76 ogledov

Najbolj obdarjene so Američanke. Kaj pa Slovenke?

prsi dekolte Profimedias
Dilem o tem, kje živijo najbolj obdarjene ženske, je konec. Študija je tu in to obširna, raziskovalci so namreč analizirali velikosti prsi skoraj 400.000 žensk iz 108. držav.

Študija je pokazala, da vodijo Američanke in to z naskokom, v povprečju se ponašajo s košarico F. Najmanj obdarjena so dekleta rojena na Filipinih (košarica A). V raziskavo, ki je podatke pridobila iz merjenj za namene proizvajalcev spodnjega perila in kozmetike, pa so raziskovalci vključili le ženske med 28 in 30 letom.

Slovenke so v zlati sredini

In Slovenke? Glede na lestvico so dekleta, ki živijo na sončni strani Alp, po velikosti dojk (košarica B) nekje v zlati sredini, na 56. mestu. Mesto višje so Slovakinje, nižje Belgijke. Naše južne sosede Hrvatice so se uvrstile na 32. mesto. 

"Tipična ženska, rojena v ZDA ali Kanadi ima zelo velik obseg prsi, ne glede na njeno telesno težo." je zapisano v študiji, objavljeni v znanstveni reviji Journal of Female Health Science.

Vodijo torej ženske rojene v ZDA, sledijo jim Irke, Poljakinje, visoko na lestvici so še dekleta iz Velike Britanije, sledijo jim Nizozemke, Kolumbijke ...

"Raziskava in vedenje o tem sta pomembna predvsem za tržne raziskave in seveda marketinške akcije oblačilne industrije in ponudnikov lepotne kirurgije," so namen tovrstnih študij pojasnili raziskovalci.

Ogromne razlike

"Študija je pokazala, da obstajajo precejšnje razlike v volumnu tkiva dojk žensk glede na državo rojstva. Ženske, ki so se na primer rodile v ZDA, imajo zdaleč večje prsi od žensk iz katere koli druge države, medtem ko imajo ženske rojene v Afriki in Aziji in še zlasti v vzhodnoazijskih državah, zelo majhne prsi," še navajajo raziskovalci in dodajajo, da doječih mater, nosečnic in žensk z vsadki, raziskava ne zajema.   

 

Komentarjev 6
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 16:05 02.julij 2016.

    Men so všeč luškane majhne prsi. Ampak vsako tele ima svoje vesele :)

  • Igor Đukanović 22:15 30.junij 2016.

    A vzrok za oboje je večje pretiravanje pri hrani (pre)bogati z živalskimi beljakovinami, ki je neprimerno bolj prisotno v Združenih Državah kot na Japonskem (no vsaj dve generaciji nazaj je to še zelo držalo).

  • Igor Đukanović 22:14 30.junij 2016.

    Nažalost imaš prav. Ne boš verjel, a na velikost pomembno vpliva količina pojedenega sira. Poznam, ker s tem argumentom radi dokazujejo karmo. Kar delamo kravam na farmah, kjer vlečejo vimena za seboj po tleh, fašejo naše ženske. Seveda Američanke v ...prikaži večke v svoji kavbojski deželi veliko bolj kot Evropejke. Ki pa spet veliko bolj od tistih, ki pojedo še manj živalskih beljakovin. A priznam, da meni osebno niso privlačne ne fotke Afričank z dolgimi obešenimi dojkami niti prevelik "karakter" pri naših puncah.