Zdravje > Intima
679 ogledov

Pozitivni učinki samozadovoljevanja

Masturbacija Profimedias
Samozadovoljevanje med drugim zmanjšuje bolečino med menstruacijo pri ženskah in znižuje tveganje za nastanek raka na prostati pri moških.

Samozadovoljevanje še vedno ostaja tabu, zato se o pozitivnih učinkih masturbacije ne govori pogosto. Strokovnjaki pa med njimi najpogosteje izpostavljajo preventivne učinke pred določenimi vrstami obolenj, zmanjševanje menstrualne bolečine in sprostitev. 

Zmanjša bolečino, povezano z menstruacijo

Samozadovoljevanje naj bi zmanjšalo bolečino, ki je povezana z menstruacijo, in bolečine, do katerih prihaja v menopavzi. Po mnenju strokovnjakov masturbiranje krepi krvni pretok okoli predela medenice, kar deluje protibolečinsko.

Preprečuje bolezni

Več študij je potrdilo povezavo med samozadovoljevanjem in nižjim tveganjem za pojav raka na prostati. Pripomoglo pa naj bi tudi k odpravi toksinov v sečilih. To naj bi veljalo tako za ženske kot moške.

Sprošča

Masturbacija sprošča telo in pozitivno vpliva na kakovost spanca, kažejo študije. 

Nagativni učinki

Po besedah psihoterapevtke Dee Wagner se veliko ljudi poslužuje samozadovoljevanja kot oblike sproščanja tesnobe, ki jo povzročajo intimni odnosi z drugimi, kar pa ima lahko po njenem mnenju na dolgi rok negativne učinke in lahko povzroča še več tesnobe.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.