Zdravje > Intima
21067 ogledov

Psihoterapevt razkriva, kaj velikost penisa dejansko pomeni za moške (in ženske)

Spolnost Profimedias
V pogovoru s psihoterapevtom klienti spregovorijo tudi o temah, katerih se običajno raje izognejo. Tak primer je negotovost moških glede velikosti penisa.

Kot smo pisali že pred časom, so psihiatri iz Londona analizirali več različnih raziskav in podali točne številke o povprečni dolžini ter obsegu moškega spolnega organa v mirovanju in v času erekcije.

Povprečna dolžina moškega spolnega organa v mirovanju je 9,16 centimetrov, v erekciji pa 13,12 centimetrov. Namen raziskave je bil podati natančne informacije, ki naj bi umirile negotovost moških, ki lahko vodi tudi v psihične probleme.

Psihitari so analizirali 17 različnih znanstvenih raziskav, ki so bile opravljene na skupno 15.521 moških. Moški v raziskavah so prihajali iz celega sveta, velikost spolnih organov pa so po standardiziranih postopkih merili zdravniki in ne pozamezniki sami.

banana | Avtor: Profimedia Profimedia

Kaj pa dolžina pomeni za moške (in ženske)?

Za marsikoga je presenetljivo, kako močno lahko dolžina penisa vpliva na kakovost življenja. Na podlagi svoje terapevtske prakse pove Uroš Drčić, transakcijski analitik – psihoterapevt in moderator na forumu Partnerska in družinska posvetovalnica na Med.Over.Net razkriva, kaj velikost penisa dejansko pomeni za moške in ženske. 

Pa tudi, kje je izvor moške negotovosti glede velikosti penisa? Kako je povezano s sramom ter kako preseči čustvo sramu in se rešiti negotovosti.

Več lahko preberete na tej spletni strani. 

Komentarjev 2
  • Avatar karjola
    karjola 16:20 17.julij 2022.

    dolžina tiča je poezana z debelino denarnice

  • jakec1575 21:49 16.julij 2022.

    Sam z dolzino nimam tezav. Gre pa absolutno za precenjeno temo. Kdor se,s tem ukvarja celo zivljenje, je zgresil smisel. Zato pa smo, kjer smo. Ker 95% moskih razmislja samo s ticem