Zdravje > Intima
7289 ogledov

Se med seksom lahko zagozdimo?

poljub
Je res, da se lahko med spolnim odnosom “zlepite”?

Ljubimec in ljubinka sta se predala strastem kar ob priljubljeni pohodniški poti za grmovjem. Pri tem ju je presenetil naključni planinec. Ljubimca sta se tako prestrašila, da sta ostala “zlepljena” skupaj. Ni jima preostalo drugega, kot požreti sramoto in poklicati zdravniško pomoč, rešili so ju šele zdravstveni delavci.

Morda ste že slišali za to ali podobno zgodbo, ki je seveda izmišljena. V resnici ni nobenih znanstvenih dokazov, da bi se kaj takšnega med moškim in žensko res lahko zgodilo.

Lahko nabrekneta, to pa je vse

“Ni nikakršnih znanstvenih dokazov ali kliničnih primerov, ki bi dokumentirali kaj takega,” je jasna predsednica italijanske federacije za znanstveno seksologijo Roberta Rossi. Pojasnjuje, da sicer vagina lahko nekoliko nabrekne, a se sprosti že v nekaj minutah po orgazmu. Prav tako seveda nabrekne tudi moško spolovilo. “Zato bi teoretično partnerja lahko imela v določenem trenutku občutek, kot da sta zlepljena. A bi bilo vse rešeno v nekaj minutah, zdravstvena pomoč pa v nobenem primeru ne bi bila potrebna,” pravi.

Pogoste zgodbice in anekdote o takšnih primerih je že pred časom analiziral tudi Frederick Kräupl Taylor iz Royal College of Psychiatrists. V svojih ugotovitvah je zapisal, da ni znanstvenih dokazov, da bi se to med dvema osebama med seksom res kdaj zgodilo. Govorice so morda povezane z živalskim svetom, kjer se določene živali, denimo psi, med parjenjem ostanejo res “zlepljene” skupaj. Čeprav se tudi ta faza po izlitju semen konča.

Med prvimi, ki je začel zgodbico o sprijetem moškem in ženski, je bil francoski plemič IV Geoffrey de la Tour Landry, ki je živel v štirinajstem stoletju in je izdal zbirko zgodb, s katerimi naj bi dekleta učil, kako se obnašati na področju ljubezni.

Tour Landry pripoveduje o dveh ljubimcih, ki sta bila ure in ure ujeta v škandalozen objem v cerkvi, kjer so ju zalotili pri ljubimkanju. Legenda o “zlepljenih” ljubimcih je ostala živa več stoletij.

Komentarjev 1
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.